Copiii din Peticeni, Călărași, învață să lupte de mici

La Peticeni vor crește, de acum încolo, adevărați luptători de judo. Și asta după ce la data de 30 octombrie curent administrația Gimnaziului din localitate a semnat un Acord de colaborare cu Federația de Judo din Republica Moldova.

Astfel, elevii din clasele primare vor avea o disciplină nouă, numită ”Educație fizică și judo”, care presupune combinarea lecțiilor obișnuite de sport cu elemente de judo. Inițiativa este parte a unui proiect-pilot, care se implementează în 5 instituții de învățământ din republică.

Mihail Fistican este profesorul care va împărtăși cu copiii de la Peticeni pasiunea față de lupte.

”Copiii vor învăța de mici să își coordoneze mișcările, să aibă încredere în forțele proprii. Este un proiect foarte binevenit, mai ales că se pot descoperi copii talentați, care în timp se pot transforma în adevărați campioni”.

Un exemplu pentru copiii din Peticeni este Iulian Arapan, consăteanul lor care a revenit săptămâna trecută de la Campionatul mondial de sambo cu medalia de argint. El este discipol al Școlii Sportive ”Mihai Viteazul” din orașul Călărași.

În cadrul proiectului implementat la Peticeni Federația Națională de Judo a oferit gimnaziului un set de 50 de kimono-uri, dar și o suprafață de 100 metri pătrați  de tatami (saltele speciale pentru judo). Așadar,  bucuria copiilor este imensă, mai ales că până acum doi ani nu aveau nici măcar o sală de sport. De curând, primăria din localitate a amenajat o sală în clădirea unui fost magazin. Acum sala este una complexă și primitoare.

Doina Harea


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *