Cel mai bun Incubator de Afaceri al anului 2020 este cel din Călărași

Cel mai bun Incubator de Afaceri (IA) al anului 2020 a fost desemnat cel din raionul Călărași. Instituția a înregistrat cele mai mari performanțe în activitatea din acest an, iar rata de incubare a companiilor este de circa 90%, informează Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM).

Astăzi, în cadrul unei ședințe online au fost făcute totalurile activității celor 11 Incubatoare pentru acest an, fiind puse în discuție noi obiective și planuri de viitor. La întrunire au participat reprezentanții ODIMM, RIAM și administratorii Incubatoarelor de Afaceri din Moldova.

Concursul „Incubatorul de Afaceri al anului” este la a VI-a ediție, fiind inițiat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) și Rețeaua Incubatoarelor de Afaceri din Republica Moldova (RIAM). Concursul are drept scop promovarea reușitelor și bunelor practici înregistrate de Incubatoarele de afaceri, stimularea activității acestora și, nemijlocit, crearea de noi oportunități de dezvoltare a întreprinderilor Mici și Mijlocii în regiuni.

Potrivit managerului Incubatorului, Victor Ambroci,  în cadrul instituției își desfășoară activitatea 32 afaceri, dintre care 23 sunt start-up-uri. 18 întreprinderi sunt administrate de tineri, iar 14 – de femei. În cadrul companiilor incubate în IA Călărași au fost create 83 locuri de muncă. “Pe parcursul acestui an, în cadrul IA Călărași au fost oferite circa 400 de consultații antreprenorilor și potențialilor întreprinzători. Pentru dezvoltarea abilităților antreprenoriale, promovării și accelerării dezvoltării afacerilor incubate, au fost accesate 2 proiecte de dezvoltare economică, iar 4 companii au beneficiat de împrumuturi din fondul de revolving. Totodată, au fost organizate 15 de sesiuni de instruire și informare”, a mai spus Victor Ambroci.

Directorul general ODIMM, Iulia Costin a reafirmat susținerea continuă privind consolidarea incubatoarelor pentru ca acestea să devină principalii promotori ai dezvoltării economice în regiuni.

„Rețeaua Incubatoarelor de Afaceri se maturizează, crește și se dezvoltă. Afirmația se bazează pe indicii de performanță în creștere. Sunt create noi locuri de muncă, spațiile de incubare au fost valorificate integral de majoritatea membrilor Rețelei, iar cifra de afaceri a rezidenților crește. Întreprinderile incubate își diversifică activitatea și implementează idei inovative”, a menționat Iulia Costin.

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *