Spitalul Raional din Călărași a fost dotat cu 10 paturi multifuncţionale. Cum arată aceste paturi

În prezența Ambasadorului Republicii Cehe în Republica Moldova, Zdeněk Krejčí, și a secretarului de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), Marina Golovaci, Spitalului Raional di Călărași i-au fost transmise 10 paturi multifuncționale, pentru secția de terapie intensivă.

Evenimentul a avut loc pe 3 noiembrie. Donația a fost făcută, graţie unui ajutor umanitar oferit de Republica Cehă.
Ce fel de paturi au fost donate
Paturile sunt conform cu cele mai înalte standarde, însoțite de noptiere, precum şi cu sisteme mobile care furnizează energie electrciă şi permit astfel amplasarea dispozitivelor medicale necesare în apropierea pacientului.
„Administrația Spitalului Raional Călărași aduce mulțumiri poporului ceh pentru ajutorul acordat în îmbunătățirea calității serviciilor acordate de spitalul nostru”, se menționează într-o postare pe pagina de facebook a instituției medicale călărășene.
Acest ajutor este destinat creşterii capacităţii de internare urgentă a pacienţilor în instituţiile medicale raionale. Pe lângă spitalul din Călărași, a fost dotat cu patrui multifuncționale, 11 la număr, și spitalul din Căușeni.
Valoarea totală a asistenţei umanitare se ridică la 390.000 mii euro.
Ambasadorul Republicii Cehe în Republica Moldova, Zdeněk Krejčí:

”Asistenţa umanitară oferită este parte a răspunsului umanitar la pandemia COVID-19, pentru care Guvernul Republicii Cehe a oferit fonduri extraordinare, fiind utilizate pentru achiziţionarea paturilor în secţiile de reanimare a spitalelor raionale, pentru a creşte capacităţile de internare urgentă a pacienţilor din raioanele Republicii Moldova. De asemenea, a fost alocată 100 de mii de euro pentru a reduce răspândirea COVID-19 în rândul persoanelor cu dizabilităţi. Republica Cehă va continua să finanţeze şi să implementeze proiecte de cooperare externă pentru dezvoltare”.

Marina Golovaci, secretar de stat MSMPS:

”Acest sprijin extrem de important oferit Republicii Moldova şi în special sistemului de sănătate, care va contribui la îmbunătăţirea calităţii actului medical şi a condiţiilor existente în secţiile de reanimare, şi în mod direct va ajuta pacienţii să depăşească situaţia dificilă de sănătate în care se află. La fel, apreciem înalt suportul acordat în finanţarea şi implementarea proiectelor privind dezvoltarea cooperării externe. Sperăm ca în viitor colaborarea noastră să aibă o continuitate durabilă”.

Pe lângă ajutorul umanitar, Republica Cehă sprijină anual proiecte de dezvoltare în valoare de peste trei milioane euro în Republica Moldova, pe diferite domenii de activitate.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *