Semne bune. Ploile i-au făcut mai optimiști pe agricultori. De cât timp vor avea nevoie ca să-și recupereze pierderile

Foto: Facebook.com/Viorel Scutaru

„Grâul de toamnă arată foarte bine la moment, sperăm să depășim situația dificilă creată de seceta foarte dură din acest an și să obținem roadă bogată!”, a postat pe pagina sa de facebook Viorel Scutaru, șeful Direcției Agricultură și Alimentație Ungheni.

În toamna anului curent, în raionul Ungheni au fost semănate cu grâu de toamnă circa 7200 de hectare, ceea ce e mai puțin cu aproape 2000 de hectare decât s-a semnat în ultimii 10-15 ani.

Cu toate acestea, Viorel Scutaru susține că situația nu e gravă, iar speranțele agricultorilor într-o roadă bună la anul viitor sunt mari.

”După seceta care a provocat pierderi imense sectorului agrar, umiditatea în sol s-a restabilit în proporție de 80 la sută. Dacă vom avea parte de ninsori la iarnă și ploi în primăvară, roada va fi foarte bună”, a specificat dânsul.

Referindu-se la motivele pentru care a fost semănată cu grâu de toamnă o suprafață mai mică de terenuri agricole din raionul Ungheni, Viorel Scutaru a menționat lipsa resurselor financiare. ”Agricultorii nu au avut suficienți bani nici pentru semnițe, nici pentru motorină. Sperăm că situața se va redresa pas cu pas”, a spus dânsul, după care a subiliniat: ”Pentru a recupera ceea ce am pierdut în agricultură vom avea nevoie de câțiva ani. Acum depinde de condițiile meteo ce ne așteaptă. Noi suntem optimiști”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *