La Bravicea, oamenii se ajută între ei

Cu pungile pline de alimente de primă necesitate, dar și înarmați cu o doză mare de entuziasm, câțiva membri ai Consiliului Elevilor din Gimnaziul „Ștefan cel Mare” din Bravicea au mers în vizită la trei familii din localitate.

De această dată, tinerii au ales să aducă un strop de bucurie pentru trei copii cu dizabilități din sat.

Produsele alimentare au fost procurate din banii pe care i-au donat membrii consiliului de elevi, iar vizită s-a ținut la sfârșit de octombrie, în contextul Săptămânii internaționale pentru eradicarea sărăciei.

Potrivit Silviei Batcu, directorul adjunct pentru educație din cadrul Gimnaziului „Ștefan cel Mare”, a devenit deja o tradiție ca elevii de la Bravicea să participe în diferite acțiuni de caritate. Potrivit ei, cei trei copii cu dizabilități sunt de fapt colegi cu membrii consiliului, însă din cauza deficiențelor pe care le au, nu pot frecventa școala.

„Prin astfel de gesturi îi bucurăm pe cei mai triști și totodată îi învățăm pe copii sa empatizeze, să fie mai buni și mai toleranți între ei. Nu pot sa redau în cuvinte câtă emoție s-a putut citi în ochii tuturor copiilor. Prin gesturi mici putem crea punți și aduce multe zâmbete”, a declarat Silvia Batcu.

Membrii consiliului de elevi de la Bravicea au realizat, de-a lungul timpului, mai multe activități frumoase în comunitate. Chiar în această săptămână ei au plantat 20 de puieți de pomi în preajma complexului sportiv din sat. Nici pandemia de Coronavirus nu îi împiedică să fie activi. Chiar dacă se întrunesc mai rar și respectă anumite restricții, ei se implică în diferite acțiuni de salubrizare, curățind cimitirul, dar și alte locuri publice de gunoaie și vegetație uscată. Plus la toate, elevii au și început pregătirile pentru tradiționalea caravană de Crăciun, când fiecare contribuie cu ceva bănuți și cu sprijinul profesorilor, dar și al unor agenți economici din sat, merg la bătrânii nevoiași și le oferă produse alimentare pentru masa de sărbătoare. „Haideți să facem această lume un pic mai bună și să aducem o rază de soare în viața oamenilor mai puțin norocoși ca noi”, a fost îndemnul publicat pe o rețea de socializare de către elevii braviceni.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *