În ritm alert, din bani europeni. În mai puțin de o lună a fost construită peste o treime din lungimea rețelei de canalizare preconizată în cartierul Dănuțeni al municipiului Ungheni

În sectorul Dănuțeni, circa 3 kilometri de rețea de canalizare gravitatională din cei 7,3 kilometri preconizați în cadrul proiectului „Reabilitarea și extinderea sistemelor de aprovizionare cu apă și canalizare în localitatea Ungheni”, finanțat de Uniunea Europeană, au fost deja construite.

La această concluzie au ajuns specialiștii ADR Centru, împreună cu reprezentanții GIZ, care au vizitat, pe 26 noiembrie, șantierul de construcție.

Fotografii: adrcentru.md

Reamintim că lucrările de construcție a sistemului de canalizare în sectorul Dănuțeni au început pe 4 noiembrie, de pe strada Ciachir.

În urma realizării lucrărilor propuse vor fi construiți 19,66 km rețele de distribuție de apă, inclusiv 867 de branșamente în municipiul Ungheni. De asemenea, vor fi construiți 7,32 km rețea de canalizare gravitațională și 770 m rețea de canalizare sub presiune, inclusiv 507 racorduri. Alte lucrări prevăzute în proiectul de dezvoltare regională țin de construcția a 3 stații de pompare a apelor uzate.

Valoarea proiectului e de 55 043 682,14 lei, iar durata de executare a lucrărilor – 12 luni.

Implementarea măsurilor de aprovizionare cu apă va contribui la modernizarea infrastructurii pentru furnizarea serviciilor de aprovizionare cu apă, sporirea ratei de conectare și accesului populației din localitățile sus-menționate la apă potabilă de calitate, îmbunătățind astfel condițiile de trai ale cetățenilor și menținând starea de sănătate ale acestora.

Măsura investițională „Reabilitarea și extinderea sistemelor de aprovizionare cu apă și canalizare în localitatea Ungheni” este finanțată de către Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ).


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *