Știi ce zi e azi?

20 octombrie este a 293-a zi a calendarului. Mai sunt 72 de zile până la sfârșitul anului.
Este Ziua Mondială a Statisticii. În Republica Moldova este marcată Ziua Statisticianului.
Pentru prima dată, Ziua Mondială a Statisticii a fost celebrată la 20 octombrie 2010, după ce, la 3 iunie 2010, în cadrul celei de a 64-a sesiuni, Asambleea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a adoptat Rezoluţia A/RES/64/267 privind celebrarea Zilei Mondiale a Statisticii la 20 octombrie 2010.
La 20 octombrie 1818, a fost stabilită granița dintre Statele Unite ale Americii și Canada, pe atunci colonie britanică.
În 1822, pe 20 octombrie, este tipărit primul număr al publicației britanice „The Sunday Times”. Cel mai mare tiraj a fost înregistrat în aprilie 2008 – 1.202.235 de exemplare.

Alexandru Donici

La 20 octombrie 1865, a decedat, la Piatra Neamț, cunoscutul fabulist Alexandru Donici, născut, în 1806, în satul Bezin, actualmente satul Donici din raionul Basarabeasca, situat la 70 km de Chișinău. În 1976, aici a fost deschisă casa-muzeu „Alexandru Donici”
Tot la 20 octombrie, 1917, la Chișinău, își începe lucrările Congresul Ostașilor basarabeni care proclamă autonomia Basarabiei față de Rusia și convoacă Sfatul Țări – primul parlament.
La 20 octombrie 1939, s-a născut, la Vadul-Rașcov, Șoldănești, Dumitru Matcovschi, poet, membru titular al Academiei de Științe a Moldovei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de Facebook.

2 Comments

 • Și ce e cu numărătoarea aceasta inversă? Ce se v-a întâmpla peste 72 zile?…
  Doar schimbăm o cifră în calendar, vine un alt an,viața continuă.
  E vădit că duceți lipsă de știri atractive, dar nu se rezolvă problema prin numărarea zilelor rămase din an.
  Vă doresc succese și cât mai multe știri,informații captivante, pentru a fi mai solicitați.

  Reply
  • Tamara Pitușcan le pare Ca’ nu- i stressata lumea de ajuns cu viata asta ,mai incearca numaratoarea inversa ,poate sa dalbaneasca cu totul.
   In loc de a Gasi Ceva pozitiv sa ne riduce moralul.
   Vai de voi cu ziarul vostru.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *