Sondaj. Care sunt cele mai grave probleme din orașul Călărași

Drumurile proaste, lipsa iluminatului stradal, câinii vagabonzi. Sunt cele mai grave probleme ale orașului Călărași, în opinia cetățenilor.
Acum două săptămâni, a fost inițiat un sondaj printre cetățenii orașului Călărași, pentru a identifica cele mai stringente probleme cu care se confruntă comunitatea.
Într-o postare pe facebook, primarul Ion Olari făcea atunci un apel către călărășeni cu următorul conținut: „Știm că probleme sunt multe, dar alegeți doar una, asupra căreia să ne concentrăm”. Dânsul le sugerase și unele dintre problemele actuale, identice, de fapt, cu problemele tuturor localităților din Republica Moldova. Este vorba și de starea platformelor de colectare a gunoiului, și de lipsa iluminatului stradal, și de drumurile rele, parcurile neamenajate etc.
Timp de două săptămâni, călărășenii au avut posibilitatea să-și expună părerea. Per total, au participat la sondaj 223 de cetățeni, care au menționat problemele, argumentând ceea ce îi deranjează.
Cea mai gravă problemă, potrivit participanților la sondaj, sunt drumurile rele, după care urmează lipsa iluminatului stradal și câinii maidanezi.

„Primăria va ține cont de opiniile exprimate în asa fel, încât să canalizăm eforturile spre soluționarea problemelor prioritare”, a fost mesajul autorităților către cetățeni. Multe dintre problemele menționate se vor regăsi în Planul de Acțiuni în Strategia socio-economică pentru următorii patru ani.
De notat că sondajul a fost realizat în cadrul Programului USAID, COMUNITATEA MEA, implementat de IREX în Moldova, care are scopul de a consolida guvernarea locală.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *