Pistol cu gaze ascuns în cotiera unui autoturism, a fost decsoperit la punctul de trecere a frontierei din Suleni

La sfârşitul săptămânii, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – ITPF Iaşi,   s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de intrare în ţară, un cetățean cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, în vârstă de 32 de ani, conducând un autoturism marca Audi înmatriculat în Cehia, se arată într-un comunicat al ITPF Iași.
Existând suspiciuni cu privire la faptul că în autoturism ar putea fi ascunse şi nedeclarate bunuri ilicite, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia a fost descoperit, în cotiera banchetei din spate a autoturismului, un pistol marca Heckler&Koch P30,  calibru 9 mm, iar în torpedoul autoturismului o cutie ce conţinea 33 de cartuşe cu gaz de calibrul 9 mm, fără documente de provenienţă.
Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a cumpărat pistolul şi cartuşele dintr-un magazin de arme şi muniţii, plătind pentru acestea suma de aproximativ 160 de euro. Totodată, a precizat că a fost informat de vânzător că nu are voie să le folosească în locuri publice și nu ştia că este obligat să îl declare la trecerea frontierei.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *