Peste 500 de milioane de euro pentru construcția Spitalului Regional de Urgență Iași. Guvernul României se împrumută cu 250 milioane de euro

Foto: ziare.com
Foto: ziare.com

Foto: ziare.com
Foto: ziare.com

Guvernul României se împrumută cu 250 milioane de euro pentru Spitalul Regional de Urgență Iași, anunță ziaruldeiasi.ro.
În ședința din 8 octombrie a Guvernului a aprobat un memorandum care face referire la asigurarea finanțării pentru Spitalul Regional de Urgență din Iași, acesta fiind cel mai avansat proiect din România.
De notat că astfel de spiutale sunt prevăzute și la Cluj și Craiova.
Creditul va fi contractat la Banca Europeană de Investiții (BEI), iar Guvernul va apela la această soluție, întrucât fondurile europene prevăzute pentru perioada 2021 – 2027 pot fi accesate dacă și statul român asigură o co-finanțare.
„Ca urmare, luând în considerare expertiza și colaborarea cu BEI în acest domeniu și demersurile deja inițiate în  ceea ce privește o potențială colaborare în acest  sens, propunem contractarea unui împrumut de la BEI pentru susținerea proiectului privind construcția Spitalului Regional de Urgență Iași, în valoare de până la 250  miloioane de euro. Valoarea finală a împrumutului se va  stabili  împreună  cu  finanțatorul, luând în considerare politica de finanțare a BEI, precum și suma care va fi alocată din fonduri europene nerambursabile”, se arată în memorandum.
Valorea totală a proiectului Spitalulului Regional de Urgență din Iași trece pragul de 500 milioane euro.
Spitalul respectiv va deservi toată regiunea Moldovei din România, va avea 2 etaje în subteran și 7 etaje supraterane, 1 corp orizontal cu structuri de investigații, diagnostic, tratament și 3 corpuri care vor asigura structura unității sanitare cu paturi. Vor fi 850 de paturi plus 60 de paturi pentru UPU și 45 de paturi pentru internarea de zi. Vor exista 70 de cabinete pentru ambulatoriu și 19 săli de operație.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *