O familie din Dereneu a dat o nouă viață unei fântâni vechi

O fântână din Dereneu a fost reabilitată de către o familie de gospodari din loalotate. Nimic neobișnuit până aici, doar că, important este faptul ca această fântânp are o formă de ulcior.
Această fântână, demnă de toată admirația, străjuiește acum lângă poarta familiei Elena și Vasile Oaserele.

”Acesta a fost un vis mai de demult”, ne spune Elena Oaserele. Și iată că visul de a readuce la viață fântână lăsată moștenire de părinții și buneii care au trăit în acest loc, a fost, în sfârșit, materializat.
Lucrările au început încă acum un an, timp în care zona a fost pavată, iar fântâna reabilitată, acum fiind de nerecunoscut.
Elena Oaserele, care este lucrător medical în localitate, ne-a mai spus că își dorește ca locul să fie înfrumusețat cu multe flori, pe care își propune să le planteze în cel mai scurt timp. și astfel, visul va fi realizat complet.
Forma deosebită dată fântânii, atrage toate privirile trecătorilor. La poarta familiei Oaserele au venit chiar și oameni din satele vecine. Majoritatea se interesează de unde a fost adus „ulciorul”. Desigur, acest lucru a fost curios și pentru noi. Întrebată de unde a adus ulciorul gigant, Elena Oaserele ne-a răspuns: „Am văzut ceva asemănător pe internet și tare mi-am dorit să aduc o asemenea frumusețe cât mai aproape de casă. Mulți m-au întrebat pentru ce atâta cheltuială, iar răspunsul noastru a fost că o facem pentru sufletul nostru, dar și cel al părinților care au îngrijit mereu de acest izvor”.
Acum lumea vină să-și facă fotografii la această fântână amenajată ingenios, iar trecătorii poposesc tot mai des aici pentru a-și potoli setea. Izvorul este unul puternic, iar gospodarii care o îngrijesc au curățat-o și dezinfectat-o periodic, așa că apa este bună de băut.
„Dacă o fântână este îngrijită, ea poate trăi și însufleți zona mai multe veacuri. Atunci când parinții nu mai sunt, suntem datori să continuăm lucrurile frumoase începute de dânșii. Mulțumesc Bunului Dumnezeu, că m-a ajutat să-mi realizez visul mult dorit!”, a conchis Elena Oaserele.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *