La Călărași s-a desfășurat, în premieră, un campionat național de sambo

Un eveniment sportiv de anvergură s-a desfășurat în perioada 23-26 septembrie 2020 în orașul Călărași. Pentru prima dată în istorie, călărășenii au găzduit Campionatul Republicii Moldova la Sambo rezervat seniorilor.
Tot în premieră, competiția s-a desfășurat în aer liber, pe stadionul orășenesc.

Evenimentul a adunat 16 echipe din întreaga țară cu un total de 130 de sportivi. Așa cum în acest an competițiile au fost amânate, ultima fiind tocmai în luna martie, entuziasmul luptătorilor a fost și mai mare. Sportivii au venit bine pregătiți și dornici de victorie.
Rezultatele sportivilor călărășeni au depășit chiar și așteptările antrenorilor. Echipa de fete de la Școala Sportivă ”Mihai Viteazul” din Călărași s-a clasat pe primul loc în clasamentul pe echipe după numărul de medalii obținute.
În total, echipa orașului Călărași a reușit să cucerească 15 medalii, dintre care 4 de aur, 4 de argint și 7 de bronz. Cei care au luat aurul acasă au fost: Iulian Arapan, Nicoleta Cercel, Alexandra Ghemu și Alina Burghelea. De argint s-au bucurat Constantin Zorea, Raisa Parapir, Vera Zorea și Tatiana Sclifos. Totodată, de medalii de bronz s-au învrednicit Carolina Boț, Marilena Burcă, Lilia Corelețchi, Nicoleta Boldurescu, Mihaela Mirza, Ion Godoroja și Gheorghe Pintea.
Antrenorul Mihail Fistican, care este director-adjunct la Școala Sportivă ”Mihai Viteazul”, dar și secretarul general al Federației Naționale de Sambo, s-a arătat deosebit de mândru de discipolii săi. ”În premieră la Călărași s-a organizat Campionatul național la sambo, fapt de care suntem foarte mândri. Evenimentul a avut ca scop selectarea lotului național pentru a participa la Campionatele Europene și Mondiale din acest an. Ne-am dorit foarte mult ca împreună cu elevii să repetăm cel puțin performanța de anul trecut de la campionatul național de seniori de unde ne-am întors cu 10 medalii. A fost peste așteptări, așa că bucuria este și mai mare”, a declarat dânsul.
Potrivit lui, autoritățile publice locale s-au dovedit a fi foarte deschise și au permis desfășurarea campionatului dincolo de condițiile complicate legate de pandemie. ”Atât primarul orașului, cât și președintele raionului au sprijinit evenimentul, oferind condiții de cazare, dar și alte detalii organizatorice. Pentru asta le suntem chiar recunoscători”, a mai adăugat antrenorul.
Acum șase sportivi călărășeni se pregătesc pentru Campionatul mondial de sambo care se va desfășura în luna noiembrie în Serbia.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *