FOTO / Lucrările de construcție a magazinului Kaufland din municipiul Ungheni sunt în plină desfășurare

default

După deschiderea primului magazin în municipiul Bălți, Kaufland Moldova vine cu altă noutate bună și anunță începutul construcției magazinului în municipiul Ungheni.
Acesta va fi amplasat pe strada Eminescu 67.

Așa va arăta Kaufland Ungheni
Așa va arăta Kaufland Ungheni

În acest fel, compania își continuă angajamentul privind extinderea proiectului investițional în Republica Moldova.
În acest context, Directorul Executiv Kaufland Moldova, Dona Răpciugă a avut o întrevedere cu primarul municipiului Ungheni, Alexandru Ambros, pentru a discuta despre etapele lucrărilor de construcție și termenii de implementare a proiectului. „Kaufland își continuă planurile de extindere în Republica Moldova, conform strategiei deja existente și ne bucurăm că am dat start lucrărilor de construcție într-un oraș, unde știm că locuitorii deja sunt familiarizați cu conceptul nostru. Alături de partenerii locali de construcție vom aduce în Ungheni un magazin realizat după cele mai noi standarde. Totodată, pentru locuitorii municipiului vom asigura produse de calitate,  parteneriate locale durabile și grijă față de comunitatea în care ne dorim să lucrăm”, a menționat Dona Răpciugă.
În cadrul întrevederii, primarul municipiului Ungheni, Alexandru Ambros, a salutat decizia Kaufland de face investiții în orașul Ungheni.  „Salutăm intenția și planurile de dezvoltare ale companiei Kaufland în municipiul Ungheni. Ne exprimăm toată deschiderea, pentru că astfel de parteneriate economice sunt baza unei dezvoltări durabile a municipiului Ungheni. Noi investiții înseamnă locuri de muncă, servicii și produse mai calitative și noi proiecte pentru comunitate”, a subliniat primarul.
Ținând cont de principiul regionalității, colaborarea cu producătorii locali reprezintă o prioritate pentru Kaufland. Astfel, majoritatea partenerilor Kaufland pentru operațiunile imobiliare, aferente construirii magazinului sunt autohtoni. Pentru construcția magazinului vor fi utilizate doar materiale certificate în Uniunea Europeană (CE), care corespund celor mai înalte standarde de siguranță și protecție.
Potrivit proiectului, suprafața magazinului Kaufland va fi de aproximativ 3.900 m2. Parcarea va avea o capacitate de 315 de locuri (12 locuri de parcare vor fi alocate pentru persoanele cu nevoi speciale și 10 locuri de parcare pentru familii cu copii). De asemenea, magazinul va fi dotat cu o stație de încărcare pentru mașinile electrice și rastele pentru biciclete.
Accesul către magazin va fi asigurat de pe strada Romană, strada Vasile Lupu și strada Mihai Eminescu.
Aproximativ 10 milioane de lei au fost alocați pentru lucrări de infrastructură și anume asfaltarea străzii Romană și străzii Vasile Lupu, lucrări privind soluția de trafic și amenajarea stațiilor de autobuz.
În cadrul magazinului din municipiul Ungheni vor activa circa 90 de angajați, iar salariul minim brut pentru angajați va porni de la 7.500 lei MDL. În plus, pe lângă salariul motivant, în calitate de angajator de top, compania va oferi pentru angajații săi și o serie de beneficii suplimentare.
Pe lângă investițiile financiare și de infrastructură, la Kaufland responsabilitatea social-corporativă (CSR) reprezintă o componentă cheie în strategia companiei. Alături de programele educaționale, sociale, Kaufland susține proiecte culturale, de promovare a unui mod de viață sănătos, precum și de protecție a mediului înconjurător. Începând din 2016, împreună cu ONG-urile partenere, Kaufland a reușit să desfășoare în Republica Moldova o serie de proiecte de responsabilitate socială în care a investit peste 15.000.000 MDL.
Amintim, că pe 26 septembrie 2019, Kaufland Moldova a deschis primele sale două magazine în orașul Chișinău situate în sectorul Botanica, pe strada Decebal 99/2 și în sectorul Ciocana, pe strada Mircea cel Bătrân 25/1, iar pe data de 24 septembrie 2020 a fost inaugurat primul magazin din nordul țării, în municipiul Bălți pe strada Decebal 130 A.


P.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

8 Comments

 • Pacat ca nimeni nu și-a pus problema de aglomerația care se va forma. De regulă astfel de hiper-marketuri se amplasează la periferia orașului, așa se întamplă în majoritatea orașelor, nu în centru lângă Stadion 🤔

  Reply
  • Roberta Gaibu aglomeratia tine de nr de masini, nu de amplasare. Si cei ce nu au transport propriu, nu cred ca ar vrea sa vada Kaufland doar in panouri de reclame. Plus, in transportul comun, nu e foarte comod cu 3 genti pline/pasager

   Reply
  • Igor Scutaru Mi-am expus părerea din punct de vedere al domeniului în care studiez- arhitectură. Pentru cumpărăturile zilnice exista Slavena, Genny Genny, Linella, alternative destul de bune. Construcția hiper-marketului nu se face în interesul localnicilor, fiți sigur de asta.

   Reply
  • Multumesc! Sunt de acord cu Dumneavoastră.
   Dar, tind sa cred, ca in studiile Dumneavoastră, exista si chestii ce tin de adaptabilitate la diferite infrastructuri, in dependenta de necesitate/conditii.
   Un METRO/Auchan/Selgros — da, o s fie la marginea orasului. Si in Chișinău, si in Hanovra, si in Praga.
   Un Kaufland/Lidl/Carrefour, il gasiti in orice oras in centru.

   Reply
  • Скажите а это нормально когда идёт футбольный матч и люди стоят за забором и смотрят,с велосипедами не пускают,детей не пускают ..стадион в лучшую сторону не изменился

   Reply
 • Încet încet or să distrugă/închidă piețile și lumea o să fie „nevoită” să cumpere de la supermarket-uri la prețuri turbate…. business ёпт🧐

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *