Cât costă să-ți termoizolezi casa cu o suprafață de 120 metri pătrați

Imagine: Moldova.org

Experții în construcții susțin că 35% din pierderile de căldură dintr-o locuință sunt cauzate de pereții neizolați ai acesteia, informează Moldova.org.

Imagine: Moldova.org

Pentru că se apropie sezonul rece, ne-am propus să vedem câți bani sunt necesari pentru termoizolarea exterioară a unei locuințe. În Republica Moldova cea mai răspândită metodă de izolare a pereților de afară este cea cu plăcile de polistiren expandat. Mulți optează pentru această metodă datorită costului destul de redus față de celelalte metode și pentru că materialul este destul de ușor și nu îngreunează pereții casei. Dar câți bani sunt necesari pentru termoizolarea exterioară a locuinței? Vom prezenta cheltuielile aproximative pentru termoizolarea  unei locuințe cu o suprafață exterioară de 120 metri pătrați.
Pentru aceasta vom avea nevoie, în primul rând, de plăci de polistiren expandat. La recomandarea specialiștilor, se va opta pentru cele cu o grosime de 10 cm. În magazinele specializate ele sunt afișate ca plăci de polistiren cu dimensiunile 1000x500x100mm. Prețul uneia este de 28 lei. Deci, pentru un metru pătrat vom avea nevoie de două plăci 28X2 = 56 lei/ metru pătrat, iar pentru toată suprafața vor fi necesare 6720 lei (56 de lei pentru un metru pătrat X 120 de metri pătrați).
La etapa a doua vom avea nevoie de mortar adeziv. Consumul necesar constituie, de obicei, 5 kg/m². Mortarul adeziv propus spre vânzare de rețelele de magazine specializate este ambalat în saci a câte 25 kg. Prețul mediu este de 87 de lei. Pentru lipirea plăcilor vom avea nevoie de 24 de saci a câte 25 de kg. Cheltuielile la această etapă ajung la 2088 lei.
După ce plăcile au fost lipite cu mortar, se execută găuri cu bormașina pentru ca apoi să poată fi aplicate diblurile (un fel de cui lung care la prima impresie pare îmbrăcat într-un capac de plastic). Numărul acestora diferă în funcție de material, dar în general se recomandă un minim de 5 dibluri pentru fiecare metru pătrat. Prețul unui diblu este de 1,25 lei. În total vom avea nevoie de 600 de bucăți, iar prețul final va fi de 750 de lei.
Citiți continuarea articolului pe www.moldova.org


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *