75 de articole în cinci ani de activitate a unui muzeograf. Ce spune despre EXPRESUL

Mariana Iurcu

„Azi m-am trezit cu gândul să dedic o postare de mulțumire ziarului „Expresul”, căci fără el nu am fi fost promovați pe la radio și TV, printre cititorii din Ungheni, Nisporeni, Călărași”, a scris pe pagina sa de facebook  Mariana Iurcu, muzeograf la Muzeul de Istorie și Etnografie din Călărași, în ziua de 28 octombrie.
Potrivit ei, în cei cinci ani de activitate la muzeu, de 75 de ori s-a vorbit în presă despre lucrurile frumoase care se fac aici. Meritul, susține, Mariana Iurcu, este, în primul rând, al ziarului „Expresul”.
Imboldul de a crea și a promova activitățile muzeului a venit de la un interviu, pe care l-a acordat Nataliei Junghietu, pe atunci reporter „Expresul”, la doar trei luni de la angajarea sa la Muzeul de Istorie și Etnografie din Călărași.
”Iertați-mi „modestia”, dar din acea zi, când am oferit interviul și apoi când l-am citit în ziar, am înteles, ca eu îs bravo și că voi face din toate articolele dedicate muzeului o colecție”, afirmă Mariana Iurcu.
De atunci, a tot insistat să mediatizeze absolut orice eveniment sau proiect din cadrul Muzeului orășenesc.


„O sămânță pusă în pământ, care încolțește, crește și apoi dă roade – așa îmi văd eu meseria”, spunea Mariana Iurcu într-un interviu pentru „Expresul” în luna mai 2020, îndemnând tinerii, dar și celelalte categorii ale populației să pășească mai des pragul muzeului, „pentru că istoria s-a scris, a stat în umbră, iar muzeul a scos-o la lumină, oferind-o publicului spre contemplare”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *