Topul celor mai responsabili deputați aleși în circumscripțiile uninominale. Pe ce loc e deputatul călărășenilor

Nicolae Ciubuc

Platforma deFacto.md a stabilit cei mai responsabili deputați față de alegători în lunile iunie-august, ținând cont de activitatea acestora în Parlament, circumscripție și în relații cu autoritățile publice centrale și locale.
Aceștia sunt: Marina Tauber, Dan Perciun, Vasile Bolea, Liviu Vovc și Vladimir Bolea.

Foto:  www.defacto.md
Foto: www.defacto.md

Pentru stabili gradul de responsabilitate a deputaților, echipa platformei deFacto monitorizează activitatea deputaților din mai multe surse:
– Site-ul Parlamentulu și platforma multimedia a acestuia lansată recent;
– Ședințele plenare ale Parlamentului și ședințele comisiilor parlamentare permanente;
– Profilurile și paginile deputaților pe rețelele de socializare.
În plus, deFacto transmite lunar deputaților, prin poșta electronică, un formular online,  încurajându-i să dea dovadă de deschidere și receptivitate și să ofere un sumar al atribuțiilor de care au făcut uz aceștia în perioada monitorizată. Până la momentul publicării raportului (30 septembrie!), doar 3 deputați au completat formularul: Ghenadie Buza, Dan Perciun și Liviu Vovc.
Foto:  www.defacto.md
Foto: www.defacto.md

Nicolae CIUBUC (PDM), ales în Parlament pe Circumscripția nr. 15 Călărași/Ungheni, s-a clasat pe locul 8, cu 9,5 puncte acumulate.
În această perioadă, Nicolae Ciubuc și-a folosit următoarele competențe:
– 28 iulie:
A înaintat proiectul de lege privind modificarea unor acte normative (Legea privind fondul piscicol, pescuitul și piscicultura nr.149/2006 – art.33; Codul contravențional al RM nr.218/2008 – art.405).
– 27 iulie: A avut o vizită de lucru în raionul Călărași.
– 14 iulie: A creat platforma de discuții cu reprezentanții ONG-urilor de mediu pentru sporirea procesului de comunicare și dezbaterea subiectelor precum problemele legate de poluarea excesivă a apelor, asigurarea cu apă potabilă și sanitatie, dar și schimbările climaterice care afectează sectoarele economiei.
– 8 iulie: A participat la ședința Comisiei de mediu și dezvoltare regională din 08.07.2020.
– 7 iulie: A propus proiectul de lege cu privire la modificarea și completarea Legii privind asigurarea subvențională a riscurilor de producție în agricultură nr.243/XV din 8 iulie 2004 (art.3, 4, 5, ș.a.).
– 6 iulie: A organizat audiența cetățenilor din raionul Călărași.
– 22 iunie: A înaintat proiectul de lege cu privire la plata contribuțiilor obligatorii în Fondul Viei și Vinului și modificarea Legii viei și vinului nr.57-XVI din 10.03.2006 (art.3, 322, 323).
Activitățile întreprinse de deputați sunt incluse pe platforma www.defacto.md, împreună cu o descriere și o dovadă.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *