La Semeni. Instalat în 1942, distrus de sovietici, renovat și reinaugurat acum. Primarul Vasile Gaviuc: „Am demonstrat că putem pune în valoare un loc istoric”

Un monument în memoria eroilor români – Crucea Eroilor Români – înălțat la Semeni în 1942 și distrus ulterior de sovietici, a fost restaurat și inaugurat.
Evenimentul de inaugurare a avut loc în zi de duminică, pe 27 septembrie, în prezența primarului localității, Vasile Gaviuc, deputatului în Parlamentul României, Constantin Codreanu, dar și a altor oficiali, precum și localnici.
„Aceste monumente sunt dovada clară a sacrificiului făcut pentru eliberarea acestei palme de pământ românesc”, a subliniat Constantin Codreanu, deputat în Parlamentul României.
Dânsul l-a felicitat pe primarul Vasile Gaviuc pentru implicare, i-a mulțumit Asociaţiei „Monumentum” pentru sprijin. „Sunt convins că nu e ultimul astfel de monument pe care îl (re)inaugurăm împreună”, a spus deputatul.
„Au fost emoții, a fost o zi frumoasă, în care am demonstrat împreună că putem pune în valoare un loc istoric, pe care să-l lăsăm generațiilor viitoare”, a menționat, la final,  Vasile Gaviuc.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *