Familia ”Comunitatea mea” se mărește. Încă două primării din raionul Călărași au fost acceptate în program

Încă două primării au intrat în familia ”Comunitatea mea”. Este vorba de primăria comunei Sipoteni și primăria orașului Călărași.
De menționat că Programul respectiv este de a consolida capacitățile autorităților publice locale pentru a asigura o guvernare eficientă, transparentă și responsabilă față de cetățeni.
Astfel, pe parcursul derulării programului, cele două comunități câștigătoare, pe lângă celelelate 28, vor fi implicate în diverse activități ce vor stimula îmbunătățirea calității și accesibilității serviciilor publice, vor implica societatea civilă în activitatea primăriei și vor contribui la creșterea veniturilor locale prin implementarea practicilor moderne de management financiar.
De asemenea, potrivit unui comunicat de presă emis de ”Comunitatea mea”, administraţiile publice locale  care vor demonstra un angajament sporit față de guvernarea deschisă și responsabilă, vor fi invitate să aplice pentru suport în planificarea și implementarea proiectelor de dezvoltare comunitară și de infrastructură, care vor crește accesul și calitatea serviciilor publice locale și vor îmbunătăți viața cetățenilor la nivel local.
Prin urmare, la acest moment, numărul partenerilor Programului ”Comunitatea Mea” a ajuns la 77 de primării.
De subliniat că și alte primării din rationale Ungheni și Călărași au beneficiat și încă mai beneficiază de Programului ”Comunitatea mea”. Este vorba de primăria municipiului Ungheni și Onișcani (runda 1) și primăria comunei Pîrlița, raionul Ungheni (runda 2).
NOTĂ: Programul ”Comunitatea Mea” este finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și implementat de IREX Moldova.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *