Mai puține birouri electorale pentru orașul Călărași

La alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020, călărășenii vor fi chemați la urne în doar opt birouri electorale din oraș, nu în nouă cum era până acum.
Subiectul cu privire la modificările operate în Lista Electorală de Bază a fost supus consultărilor publice de către primărie. Astfel, Biroul Electoral al Secției de Votare numărul 5, care era amenajat în incinta clădirii deținute SRL „Agricen – plus”, va dispărea de acum încolo. Alegătorii care mergeau la vot în acest edificiu, vor fi arondați la alte două secții de votare din vecinătate: la Gimnazul ”Ion Creangă”, dar și în incinta fostului Colegiu Pedagogic ”Alexandru ce Bun”.
Potrivit Ecaterinei Melnic, secretarul consiliului orășenesc, necesitatea de a închide secția de votare numărul 5, a venit din cauza faptului că acea clădire este una privată. ”Acolo avem un bun imobil proprietate privată, iar din cauza că nu este un bun care ar aparține primăriei, e și firească imposibilitatea de a mai desfășura acolo alegeri. Odată ce a apărut necesitatea de a diviza alegătorii pentru următoarele scrutine, am și recurs la practica de a trece subiectul prin consultări publice. Or, scopul audierilor publice este anume de a aduce la cunoștința tuturor părților diferite intenții ale primăriei, de interes local, care au impact asupra populației”, a declarat Ecaterina Melnic.
Conform datelor din Registrul de Stat al alegătorului, la moment în orașul Călărași există 14322 de persoane cu drept de vot. În biroul numărul 5, care se închide, sunt înscrise 1534 de cetățeni cu drept de vot. Odată ce primarul a venit cu o dispoziție în acest sens, iar consultările publice s-au ținut și cetățenii au fost familiarizați cu modificările operate, urmează ca auoritățile să vină cu demersuri la Comisia Electorală Centrală pentru a definitiva procesul de lichidare a secției de votare.
 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *