Expoziție la Ungheni. Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko: ”Vedem că generația nouă este adânc afectată de fenomenul migrației”

O expoziție de desene ale elevilor Școlii de Arte Plastice ”Raisa Cojocaru” din Ungheni, care vizează migrația, a fost vernisată astăzi, 26 august, într-un mod diferit.
”Expoziția urma să fie vernisată în aer liber la final de august, de Zilele Diasporei. Din cauza pandemiei, a fost imposibil. De aceea vă propunem, stimați ungheneni, s-o vedeți aici, pe pagina de facebook a Primăriei municipiului Ungheni, care este și inițiatoarea evenimentului”, se arată într-o postare recentă, făcută de Primăria Ungheni.
Per total, au fost prezentate pentru expoziție 54 de lucrări, realizate de elevii Școlii de Arte Plastice ”Raisa Cojocaru” din Ungheni în perioada iunie-iulie.
”Vedem că generația nouă este adânc afectată de fenomenul migrației”, a fost concluzia  Ambasadorului Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, după ce a vizionat expoziția respectivă pe 18 august curent, în cadrul vizitei sale la Ungheni.
”Este foarte important să facem așa, ca oamenii să vadă viitorul la ei acasă, acolo unde trăiesc, fie că e vorba de infrastructură modernă, de schimbarea calității vieții, lupta împotriva corupției, schimbările care trebuie să aibă loc în justiție”, a spus dânsul atunci.
Desenele copiilor sunt emoționante, persistând în multe dintre lucrări lacrimile, copii așteptându-și părinții la geam, mijloace de transpoort ce-i duc pe moldoveni departe de casă.





Expoziția integrală o puteți vedea pe pagina de facebook a Primăriei municipiului Ungheni (https://www.facebook.com/ungheni.md)


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *