La Ungheni încep hramurile. Vezi cum își va marca hramul său fiecare cartier în parte

www.ungheni.md

www.ungheni.md

În acest an, hramul municipiului Ungheni, care se va sărbători pe 28 august, dar și cele din fiecare cartiere în parte vor fi marcate într-un mod diferit de anii precedenți. Noua modalitate de sărbătorire este impusă de situația de urgență în sănătate, ce a fost anunțată din cauza pandemiei Covid-19.
”Înainte de hram, se va face o curățenie generală, așa cum se face tradițional peste tot. Nu vor fi concerte, nu vor fi hore de sărbătoare. Unicul lucru pe care-l recomandăm oamenilor e să meargă, în ziua de hram, la biserică, așa cum o făceau străbunii”, a declarat primarul Alexandru Ambros.
Startul hramurilor va fi dat de cartierul Dănuțeni, pe 4 august, când este pomenit Sf. Foca. Urmează apoi hramuri, pe 29 septembrie, de Nașterea Maicii Domnului, numită în popor Sfânta Marie Mică, în cartierele Ungheni Vale, Ungheni Deal și Vasilica.
Ultimul cartier care-și sărbătorește hramul este Berești – pe 14 octombrie, când este prăznuit Acoperământul Maicii Domnului.
De notat că aceste zile, când sunt marcate hramurile în cartierele municipiului, nu sunt declarate de odihnă. Este declarată zi de odihnă, conform Codului Muncii, doar 28 august, când Biserica creștină-ortodoxă prăznuiește Adormirea Maicii Domnului și este marcat oficial hramul municipiului Ungheni.
În contextul pandemiei de Covid-19, Primăria municipiului Ungheni face apel către cetățeni să fie precauți, să respecte recomandările specialiștilor și autorităților, să evite aglomerațiile, căci sănătatea e cea care contează cel mai mult.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *