Decis! Școala de Arte Plastice din municipiul Ungheni va purta numele ”Raisa Cojocaru”

Raisa Cojocaru
Raisa Cojocaru

Consilierii municipali au votat, în ziua de 17 iulie, modificarea denumirii Școlii de Arte Plastice din municipiul Ungheni în Școala de Arte Plastice “Raisa Cojocaru”.
Explicația se regăsește în introducerea la decizia nr.  9 Cu privire la modificarea denumirii Școlii de Arte Plastice a municipiului Ungheni: ”Având în vedere demersul  nr. 505  din 04 iunie 2020 remis către Primăria Municipiului Ungheni; ținând cont de dorinţa comună a celor 340 de  cetățeni care au semnat demersul cu privire la modificarea denumirii instituției Școala de Arte Plastice din municipiul Ungheni în Școala de Arte Plastice “Raisa Cojocaru”; întrucât, doamna Raisa Cojocaru a fost director excepțional (1980-2018), artist plastic și profesor deosebit, care a promovat instituția municipală Școala de Arte Plastice din municipiul Ungheni la nivel național și internațional, cât și a contribuit esențial în dezvoltarea tinerilor talente”.
Directorul interimar al instituției, Diana Ciubotaru-Viziru, urmează să efectueze modificările ce se impun în acte, conform legislației, și să înregistreze noua denumire a Școlii de Arte Plastice la Agenția Servicii Publice în termen de 30 de zile.
Raisa Cojocaru a condus Școala de Arte Plastice din Ungheni timp de 38 de ani. A trecut la cele veșnice pe 22 august 2019.
Imediat după decesul ei, 153 de persoane, printre care sculptorul Ion Zderciuc, caricaturistul Victor Crudu, pictorița Veronica Mireanu, artistul plastic și poetul Victor Cobzac, cantautorul Vasile Lupu-Cetireanu, au semnat un demers către primărie pentru a numi școala în numele ei.
A urmat, la începutul lui iunie 2020, un alt demers, semnat deja de 340 de persoane.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *