Când va fi dată în exploatare conducta de gaz Ungheni – Chișinău

Foto: www.mei.gov.md

Sergiu Railean, ministrul Economiei și Infrastructurii, a întreprins azi o vizită de lucru în raionul Ungheni, unde s-a întâlnit cu directorul general al Transgaz Romania, Ion Sterian, și a inspectat câteva loturi de șantier ale conductei Ungheni-Chișinău, se arată într-un comunicat al Ministerului.
Astfel, directorul Transgaz a informat ministrul despre mersul lucrărilor de finalizare a conductei de gaze, menționând că acestea decurg conform planului stabilit. „Interconectarea Republicii Moldova cu sistemul de gaze naturale din România este o prioritate pe agenda de securitate energetică a țării. Astăzi acest proiect investițional de diversificare a furnizorilor și a rutelor de livrare a gazelor naturale în Republica Moldova se află la etapa finală, iar conducta de gaze a ajuns la Chișinău”, a declarat Sergiu Railean.
La rândul său, Ion Sterian a declarat că până la 1 august 2020 sunt gata să dea în exploatare conducta Ungheni-Chişinău. ”La această etapă, prin gazoduct vor putea fi livrate 1,5 mln m3 de gaze pe zi, iar către 1 decembrie vom putea asigura transportarea a 2-3 mln m3 de gaze pe zi”, a subliniat dânsul, după care a mai adăugat: ”După instalarea stației de comprimare şi reglare de la Gherăeşti, către 1 ianuarie 2021 vom putea transporta în Republica Moldova 4 mln m3 de gaze pe zi”.
Compania română a reiterat intenția sa de a dezvolta sistemul național de distribuție a gazelor prin construcția unei stații de comprimare a gazelor în Republica Moldova.
De subliniat  că lucrările de construcție a gazoductului Ungheni-Chișinău au început pe 18 februarie 2019. Conducta are o lungime de120 de km, iar valoarea estimată a proiectului este de 76 mln euro conform proiectului devizelor de cheltuieli din cadrul documentației de proiect elaborate de Transgaz, România.
Foto: www.mei.gov.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

6 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *