Pericolul de inundații la Ungheni persistă, anunță autoritățile publice

Începând cu 17 iunie, volumul deversării apei din lacul de acumulare Costești – Stânca a crescut, ajungând, în anumite zile, până la 680 metri cubi pe secundă. În plus, câteva zile la rând au căzut precipitații semnificative.
Din aceste motive, a crescut mult și nivelul apei râului Prut – până la 6,20 metri în ziua de 30 iunie – ceea ce a dus la ieșirea apei din albie, inclusiv în regiunea municipiului Ungheni.
Pentru prevenirea și pregătirea în caz de inundații, Celula de criză a Comisiei  Extraordinare pentru Situații Excepționale din Ungheni a decis monitorizarea permanentă a situației, evaluarea regulată a digurilor de protecție și întărirea acestora în caz de necesitate.
În această săptămână, s-a muncit, practic, nonstop la întărirea digurilor existente, dar și la construirea unui dig nou, astfel ca situația să nu scape de sub control.
Totodată, populația a fost informată cu regularitate despre ceea ce se întâmplă în zona râului Prut, pe pafina de Facebook a Primăriei municipiului Ungheni.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *