O casă nouă – bucuria imensă adusă celor patru frați din Frăsinești

Casa părintească a patru frați cu dizabilități din satul Frăsinești a fost demolată. Aceasta era grav avariată iar Comisia pentru Situații Excepționale a emis un act de demolare urgentă pentru a evita o eventuală tragedie.
Imediat, după ce vechea locuință a fost demolată, la scurt timp, administrația publică locală din Măcărești a oferit 18 cuburi de cotileț pentru construcția unei noi case. Iar între timp, frații Ion, Corina, Vlad și Afanasie, cu vârsta cuprinsă între 25 și 30 ani, au fost cazați în locuințe ale rudelor până la finalizarea lucrărilor.
Orfani de ambii părinți și fiind social – vulnerabili, cu grad de invaliditate de nivelul 1, dar apți de muncă, își câștigau pâinea muncind pe la vecini.
La inițiativa lui Sergiu Manciu, primar de Măcărești, grație mobilizării mai multor consăteni, nouă locuință a fost ridicată într-un timp foarte scurt. Iar din bugetul local al primăriei au mai fost alocați încă șase mii lei pentru procurarea foilor de ardezie. Acum mai este nevoie ca să fie instalate patru geamuri și două uși, dar și tencuiala pe pereți.
Pentru construcția casei s-au cheltuit 60 mii lei. Iar mai mulți agenți economici din raion, au contribuit cu materiale de construcție. Costul total al casei se ridică la 120 mii lei. De aceea Sergiu Manciu vine cu un îndemn către toți oamenii cu suflsă contibuie, fie cu bani, mobilier sau produse alimentare.
„Noi ceilalți oameni care suntem sănătoși, ar trebui să ne bucurăm că avem mâini, picioare, că  putem munci pentru a ne întreține familiile, că avem șansa și putem acorda ajutor și celor mai triști ca noi din puținul pe care-l avem pentru a-i face fericiti”, a subliniat Sergiu Manciu, mulțumind totodată tuturor celor care s-au implicat fără a cere ceva în schimb.
De menționat că, construcția casei a început în luna martie a acestui an, iar până la începerea sezonului rece frații urmează să se mute în noua casă.
Cei care vor să-i ajute pe cei patru frați, se pot adresa la primăria comunei Măcărești.


 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *