FOTO / Atmosferă de sărbătoare la Centrul de Reabilitare și Integrare Socială din Ungheni

Atmosferă de sărbătoare la Centrul de Reabilitare si Integrare Socială din Ungheni. Cei 21 de bătrâni din cadrul centrului au făcut vineri,  5 iunie, o șezătoare dedicată sărbătorii Rusaliile, numită în popor și Duminica Mare.

Seniorii au povestit ca pe vremuri, împărtășindu-și reciproc obiceiurile și tradițiile legate de această zi, pe care le cunosc fiecare. Totodată ei au cântat în cor, au recitat poezii, au dansat hore și au depănat amintiri.
Acest eveniment a fost organizat la inițiativa Nelei Lupu, directorea Centrului. Ea a avut grijă să decoreze sala cu ramuri verzi de nuc și tei, flori de camp și cireșe, încercând să dea viața tradițiilor uitate de timp.
“Avem niște tradiții frumoase. Este important să le păstrăm, altfel ne moare neamul. Noi încercăm mereu să le dăm viață în cadrul mai multor evenimente frumoase. Bătrânii sunt mereu încântați”, ne-a spus Nelea Lupu.
Totodată bucătăresele de la Centrul de Reabilitare și Integrare Socială au avut grijă să gătească cele mai gustoase bucate tradiționale.
Duminica Mare este închinată și vegetației pământului, anunțând începutul culesului plantelor de leac.
Autor: Doina MANIC


 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *