De trei ani, la Călărași ”se cresc” afaceri de succes. Incubatorul de Afaceri a împlinit trei ani
Incubatorul de Afaceri din orașul Călărași a împlinit, la 19 iunie, trei ani de la inaugurare.
Evenimentul nu a putut trece fără a fi consemnat, așa că, respectându-se cerințele de rigoare, s-a organizat o mică întrunire cu rezidenții instituției, dar și cu câțiva oaspeți, parteneri de activitate. Mai mult decât atât, în ciuda crizei pandemice cu care se confruntă societatea, câțiva rezidenți noi și-au luat ”inima-n dinți” și au intrat în acea zi, oficial, în lumea afacerilor.
În cei trei ani de la fondare, prin Incubatorul de Afaceri au trecut 44 de rezidenți. O parte dintre ei au ieșit deja din instituție, iar alții abia așteaptă să-și testeze abilitățile de antreprenori. Aici, ei au șansa de a beneficia de suport informațional, au ocazia de a fi parte în diverse programe pentru antreprenorii începători, iar spațiile pe care le închiriază sunt la cel mai redus preț de pe piață.
Prezent la evenimentul aniversar, Sergiu Artene, vicepreședintele raionului, a încurajat mediul de afaceri de aici să nu dea mâinile în jos. ”Lansam acum trei ani incubatorul de afaceri fiind convins că doar prin intermediul afacerilor lucrurile se pot mișca din loc în acest raion. Având și experiența antreprenoriatului, îmi dau seama că problemele legate de pandemie sunt foarte multe, dar îndemnul nostru este ca să vă păstrați curajul, deoarece am convingerea că lucrurile se vor relansa, iar această criză ar trebui să ne servească drept imbold pentru a deveni și mai puternici”, a declarat dânsul.
În cadrul întâlnirii, echipa managerială a făcut o incursiune în activitatea instituției, vorbind și despre planurile de viitor. Astfel, Victor Ambroci, managerul Incubatorului de Afaceri și-a exprimat dorința ca până la finalul acestui an, toate cele 41 de oficii disponibile în edificiu să-și găsească stăpâni. ”La moment avem un număr record de rezidenți în instituție – 22, dar oricum sunt puțini dacă stăm să analizăm capacitatea clădirii. Îmi doresc ca până la sfârșitul anului să ”umplem” clădirea cu persoane active, dornice de a dezvolta afaceri la ei acasă”, a declarat managerul Incubatorului.
Potrivit lui, de la începutul pandemiei de Covid-19, rezidenții incubatorului au benefiiat de un șir de scutiri de la plata chiriei, iar situația fiecăruia a fost analizată în particular, găsindu-se soluțiile potrivite. Unii dintre ei chiar au fost nevoiți să-și mute afacerile pe on-line, iar acum așteaptă ca lucrurie să intre pe făgașul lor normal.
Totuși, în ciuda tuturor intemperiilor din ultima perioadă, de la începutul lunii iunie, patru rezidenți mai curajoși și-au găsit locul printre agenți economici cu ceva mai multă experiență din incubator. Unul dintre ei, Olesea Ceban, și-a realizat visul de a avea propriul atelier de patiserie. Astfel, la 19 iunie spațiul pe care l-a primit la parterul Incubatorului de Afaceri din Călărași era gata de a ademeni pe oricine cu torturi arătoase, prăjituri și tot felul de alte bunătăți. Pentru a-și vedea visul realizat, tânăra antreptrenoare a beneficiat de un sprijin financiar din partea Fondului de susținere și dezvoltare a afacerilor.
Timp de trei ani, cât se va afla în incubator, ea va avea oportunitatea de a mai beneficia de instruiri, dar și de a aplica la diferite alte proiecte. ”În sfârșit voi avea posibilitatea să trec pasiunea mea la nivel de afacere. Am realizat până acum în propria locuință produse de patiserie pentru rude, preteni și cunoscuți, dar faptul că acum am un spațiu special amenajat, cu acte în regulă, nu poate decât să-mi dea curaj să progresez, să-mi surprind clienții cu produse noi, de calitate și certificate”, ne-a spus Olesea Ceban.
Spectrul de activități din cadrul Incubatorului de Afaceri din Călărași este unul foarte divers. Astfel, aici sunt găzduite servicii de contabilitate, ateliere de croitorie, atelier de patiserie, atelier de reparație a calculatoarelor, un centru de dezvoltare personală, sală de sport, studiou de înregistrări, consultanță privind modul sănătos de viață, salon de înfrumusețare, etc. ”Ușile instituției rămân deschise pntru toții cei cu idei inovative, dornici de a explora lumea afacerilor”, a conchis Victor Ambroci.
Lasă un răspuns