Buna Guvernare. Valea Mare are o poartă a comunității mai colorată și atrăgătoare

Și cum se spune că gospodarul bun se cunoaște de la poartă, așa și o localitate este admirată și văzută cu alți ochi chiar de la intrare dacă un primar are aceleași interese comune cu comunitatea.
Recent, intrarea în comuna Valea Mare a căpătat culoare. La inițiativa lui Alexei Antoci, primar de Valea Mare și cu implicarea unui grup de cetățeni din localitate, s-a realizat un obiectiv de mult râvnit – a fost renovată intrarea în comună dinspre Ungheni.
Această emblemă a comunității conține numele localității, anul fondării, precum și simbolurile heraldice, care au fost aprobate de către Consiliul local încă din anii 1980. Astfel, acum după 40 de ani a fost posibilă crearea unui aspect mai atrăgător și plăcut atât pentru locuitori, cât și pentru persoanele ce se află în tranzit. Iar primarul a fost cel care a controlat toate lucrările care s-au executat prin intermediul a două persoane din Buzduganii de Jos. Absolut întâmplătoare a fost și implicarea lui Veaceslav Lincovschi, fiul celui care în anii 1979-1980 a participat la construcția acestei porți. „Stâlpii au fost ridicați de către tatăl meu și cu mă mândresc cu acest fapt. Am ținut și eu să mă implic în îmbunătățirea aspectului, deoarece este satul în care m-am născut și am copilărit”, a subliniat Veaceslav Lincovschi.
În acest context, Alexei Antoci, a declarat că pentru implementarea acestui obiectiv din bugetul local s-au alocat 25 mii lei. ”Decorările au fost mai costisitoare, s-a vopsit cu polimer, au fost aplicate și niște fâșii reflectorii, care să ilumineze și să facă mai vizibilă intrarea pe timp de noapte. Practic această intrare nu a fost niciodată renovată”, a menționat primarul, arătându-se mulțumit de rezultatele obținute.
În acest an urmează a fi construite și cele patru stații de oprire, două în Valea Mare și câte una în Morenii Vechi și Buzduganii de Jos, care intră în componena comunei Valea Mare. ”Cu ajutorul localnicilor vom continua să îmbunătățim situația din localitate și să prosperăm așa cum se cuvine, pentru a fi la nivel”, a conchis Alexei Antoci.
Valea Mare este un sat şi comună din raionul Ungheni ce are o suprafaţă de circa 15.17 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 23.31 km. Satul Valea Mare a fost menționat documentar în anul 1803.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *