Tehnică de calcul pentru cadrele didactice din regiune, necesară desfășurării procesului educațional la distanță

Cadrele didactice din Republica Moldova care nu dețineau tehnică de calcul necesară desfășurării procesului educațional la distanță, au beneficiat de câte un laptop cu Windows licențiat, grație suportului oferit de către Fundația Soros Moldova.
Tehnica de calcul a fost transmisă instituțiilor de învățământ selectate de către organele locale de specialitate în domeniul învățământului și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Criteriile de bază pentru selectarea beneficiarilor au fost numărul de elevi pentru care cadrul didactic predă lecțiile și deținerea competențelor digitale de către profesori.
De această tehnică au beneficiat și două instituții de învățământ din Ungheni și Călărași. Este vorba de Liceul ”Vasile Alecsandri” din Ungheni și Liceul ”Mihail Sadoveanu”  din Călărași.
Contactat telefonic, Valeriu Gorincioi, directorul Liceului ”Mihail Sadoveanu”, ne-a spus că laptopul pe care l-au primit este unul performant și se utilizează în liceu pentru organizarea ședintelor consiliului de administratie, echipei manageriale, corpului profesoral, instuirii la distanță. ”Nu la-m dat niciunui profesor, pentru că în cadrul unui proiect al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării am primit 57 de laptop-uri și am asigurat toate cadrele didactice din instituție pentru buna desfășurare a lecțiilor online”, a subliniat dânsul.
Iar Ana Nucă, directoarea Liceului ”Vasile Alecsandri” spune că laptopul a venit exact la momentul potrivit. Acesta, imediat, a fost transmis profesorului de chimie, așa cum îi și era destinația. ” Probabil că au fost mai multe criterii de selectare a instituțiilor beneficiare și ne bucurăm nespus de mult că instituția noastră a fost selectată”, a menționat dânsa.
 
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *