Se caută denumiri pentru două locații din centrul orașului Călărăși

Primăria orașului Călărași a inițiat un nou sondaj on-line. De data aceasta, autoritatea publică locală dorește să consulte opinia cetățenilor vizavi de o denumire pentru două locații importante din centrul orașului.
Este vorba despre piața din fața primăriei, dar și despre scuarul din fața instituției (parcul în care se află havuzul, Banca Îndrăgostiților, dar și sculpturile în piatră a lui Dumitru Russu-Scvorțov).
Potrvit Auricăi Amariei, specialist tineret și sport la primărie, necesitatea creării acestui sondaj a venit în urma dificultăților pe care le întâlneau angajații instituției la crearea diferitor afișe despre locul desfășurării unor evenimente din oraș. ”De fiecare dată când anunțam o activitate pe care urma să o desfășurăm în fața primăriei, când scriam cuvântul ”piață” mă gândeam că ar fi frumos ca locul respectiv să aibă și o denumire pe potrivă. Cred că așa și i-ar sta bine unei instituții, să aibă locuri intitulate sugestiv, astfel încât locuitorii orașului să înțeleagă din prima care e locația unui eveniment sau altul”, a declarat Aurica Amariei.
În primele cinci zile de la alcătuirea sondajului, peste 20 de călărășeni și-au expus opțiunile. Acestea sunt dintre cele mai diferite, scuarul urmând să poarte nume precum: ”Vladimir Dodon”, ”Tinerilor”, ”Mihai Eminescu”, ”Viței de vie”, sau ”Copilărie-păpădie”. Pentru piață, călărășenii au inventat denumiri precum: ”Unirii”, ”Libertății”, ”Independenței”, ”a călăreților”, ”Ion Inculeț”,”Prietenilor” sau ”Vinului”. Nu au întârziat să apară și unele sugestii mai pipărate, printre care: ”piața oligarhilor”, ”piața hoților în lege” etc.
”În scurt timp urmează să selectăm o denumire oficială, frumoasă, care ar reprezenta locul respectiv, sau ar aminti de ceva legat de acest spațiu. Am decis să alcătuim sondajul anume pentru a consulta opinia publică și a nu lăsa loc de interpetări. Cei care nu sunt indiferenți și cărora le pasă, cu siguranță va veni cu o părere. Se va institui o comisie care le va selecta pe cele mai frumoase, iar ulterior se vor supune votului cele mai inspirate trei idei, iar călărășenii vor decide”, a mai adăugat specialistul.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

11 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *