Au reparat cuibul și acum sunt în așteptarea oaspeților primăverii

Se spune că locul unde barza a ales să își facă cuib, este înconjurat de respect și dragoste. Și fiecare dintre noi, în fiecare primăvară este în așteptarea cocostârcilor, care sunt și primii oaspeți ai primăverii.
Spre marea bucurie a sipotenenilor, centrul satului Sipoteni a fost onorat cu un cuib de toată frumusețea. Acesta a fost recent reparat de către oamenii gospodari din partea locului, a fost instalat și sunt în așteptarea celor mai dragi oaspeți.
”Nu pot să-mi imaginez satul Sipoteni fără acel cuib de cocostîrci pe care îl țin minte încă de când eram copil”, a subliniat Vasile Rață, primarul de Sipoteni.
De subliniat că inițiativa de a repara acest cuib, de altfe și unicul din localitate, îi aparține unui angajat al primăruiei Sipoteni, Mihail Tanasachi, inspector pe mediu. ”Acest cuib este în apropierea caseli lui și el a fost cel care a venit cu inițiativa, iar de comun acord cu localnicii am reabilitat cuiobul”, a mai adăugat primarul.
La rândul său, Vasile Dragancea, un locuitor al satului, i-a mulțumit primarului pentru această inițiativă. ”Un mulțumesc din suflet, pentru că acest cuib are o semnificație mai profundă pentru familia Dragancea, deoarece stă chiar la noi în ogradă”, a spus dânsul, după care a mai adăugat: ”Tata a afost cel cu inițiativa de a muta cuibul de pe copac pe acest stîlp. Chiar este o bucată din amintirea noastră de copilărie și de părinți”.
”Cel mai înteresant a fost cînd cocostîrcul a venit și a găsit cuibul dărâmându-se și, ce credeți, sa dus la acei ce au grija de acea casă, de casa părintească mai bine zis, acei oameni sunt chiar nănașii mei, și zbura pe deasupra curții lor cu două vreascuri în cioc, parcă le cerea ajutor…”, a scris și Tatiana Dragancea, o altă băștinașă.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *