VIDEO / Uniunea Europeană a oferit un lot de echipamente de protecție raionului Ungheni, pentru lupta cu COVID – 19

Sursa: www.md.undp.org

Sursa: www.md.undp.org

Un prim lot de ajutor material a fost oferit de către Uniunea Europeană raioanelor Ungheni și Cahul, precum şi unor centre medicale de pe ambele maluri ale Nistrului.
Este vorba de 23.200 de măști, 20.000 de perechi de huse pentru încălțăminte, 1400 de uniforme de protecție, 80 de termometre pentru monitorizarea temperaturii la distanță, două spirometre, două electrocardiografe portabile, două sterilizatoare, precum și 9000 litri de dezinfectant, achiziționate din fonduri europene, este oferit raioanelor Ungheni și Cahul, precum şi unor centre medicale de pe ambele maluri ale Nistrului, informează UNDP Moldova.
Echipamentul de protecție va ajuta la reducerea riscului de infectare cu care se confruntă zi de zi oamenii din prima linie de contracarare a COVID-19: personal medical, autorităţi publice locale. De ajutor vor beneficia şi voluntarii locali, precum şi persoanele din grupurile vulnerabile.
Asistenţa, în valoare totală de 100.000 Euro, a fost oferită în cadrul programelor „EU4Moldova: regiuni cheie” şi „UE: Măsuri de Promovare a Încrederii”, finanţate de Uniunea Europeană şi implementate de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.
„Uniunea Europeană sprijină Republica Moldova în lupta cu noul coronavirus. Echipamentul de protecţie personală, precum şi setul de echipament medical oferite de noi vin să ajute oamenii din prima linie, care îşi pun în pericol propria siguranţă pentru a salva vieţi pe timp de pandemie. Este un model de solidaritate locală, regională şi globală. Or, această pandemie nu poate fi oprită prin efortul unei singure ţări. Acest ajutor este oferit suplimentar la asistenţa pe care Uniunea Europeană o va acorda statelor membre ale Parteneriatul Estic, anunţată recent. Împreună suntem mai puternici”, a declarat Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.
„Avem nevoie de ajutor extern în condiţiile în care încasările la buget au scăzut drastic în această perioadă. Trebuie să recunoaștem că nimeni nu a fost pregătit să facă faţă acestei epidemii. Este o experienţă nouă pentru noi toți. Noi luăm decizii ca răspuns la situația creată, care se schimbă de la o zi la alta. Încercăm să facem față lucrurilor cu resursele disponibile la moment pentru a reduce riscul extinderii infecției. Fiecare trebuie să conștientizeze pericolul și, prin propriul comportament, să minimalizeze efectele acestei pandemii”, a declarat și Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni.
Programul „EU4Moldova: regiuni-cheie” (2019-2025) susține dezvoltarea social-economică inteligentă, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni, pentru a asigura cetățenilor noi oportunităţi şi o calitate mai bună a vieții
Programul UE „Măsuri de Promovare a Încrederii” (2019-2021) are drept scop apropierea oamenilor de pe cele două maluri ale râului Nistru prin implicarea lor în proiecte comune de dezvoltare.
https://www.facebook.com/ungheni.md/videos/1167619550265993/


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *