Primul caz de COVID – 19 a fost confirmat la Ungheni

Ieri, 3 aprilie, a fost confirmat primul caz de COVID – 19 la Ungheni. Este vorba de o doamnă din satul Cornești, dar care lucrează la Poșta Moldovei din Chișinău.

Pe 2 aprilie, simțindu-se rău, a apelat serviciul 112, iar pe 3 aprilie testul a fost confirmat pozitiv. Potrivit medicilor de la Centrul de Sănătate Publică din Ungheni, se presupune că aceasta a contactat cu o colegă de serviciu care, la rândul ei era bolnavă fără ca să știe. Ulterior, femeia de la Cornești a mai contactat cu alte 12 persoane, dintre care doi lucrătorii medicali de pe ambulanță. Iar mama femeii, în vârstă de 80 de ani, este internată la Spitalul raional Nisporeni cu suspecție de coronavirus.
Potrivit lui Sergiu Talmaci, medic epidemiolog la Centrul de Sănătate Publică din Ungheni, satul Cornești, deocamdată nu va intra în carantină. ”Potrivit ultimului document creat de Comisia Situații Excepționale, localitatea intră în carantină atunci când un procent din populație este infectat cu COVID – 19”, a spus dânsul.
De subliniat că în Republica Moldova, la moment, potrivit Ministerului Sănătății, sunt infectate 591 persoane, 26 au fost tratate și au decedat 9 persoane. Cele mai multe cazuri de infectare sunt la Chișinău (232), după care urmează Ștefan Vodă (83) și Soroca (71).
Menționăm că și la Călărași este înregistrat un caz de coronavirus. La Nisporeni sunt înregistrate patru cazuri, iar la Fălești – 11.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

6 Comments

  • Superbă decizie, nu intra in carantina s. Cornesti. De ce să intre in carantina? Mai întâi se mai plimbă toți, care si pe unde apuca, mai prinde corona jumatate de sat si apoi batem clopptele. Cele 12 contacte au mai contactat minim cu încă 12, si acum… . 12*12=??? Evria!!! Dar noi suntem un popor răbdător, mai așteptăm?

    Reply
  • Lume iresponsabilă care nu se gândesc nici la ei și nici la cei din jur ….acum iau pălit să meargă în ospeție, sau să iasă afară,….singuri ne-o facem cu mîna noastră … moldoveanul pînă nu dă cu capul în bară nu știe că e bară și o să doară …. oameni buni stați acasă dacă nu vreți doamne ferește să întâlnim și Anul Nou în casă….chiar atît de greu este să arătăm puțină responsabilitate și grijă din partea noastră pentru noi toți ?

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *