La Petrești a fost confirmat primul caz de COVID – 19

La Petrești a fost confirmat, azi, 30 aprilie, primul caz de COVID – 19, și este al 18-lea din raionul Ungheni. Este vorba de o femeie de 66 ani. Cu statut de contactați sunt 4 persoane.
”Stimați locuitori ai comunei Petrești! La moment, împreună, trăim momente critice. Spre regret, virusul Covid-19 a ajuns și în Petrești, chiar dacă am depus tot efortul ca să previn răspândirea acestuia. Chiar dacă unii nu vor sa înțeleagă gravitatea acestei pandemii, nouă nu ne rămâne decît să fim mai vigilenți și să ascultam îndemnul autorităților de a sta acasa. Din numele meu personal și al întregului Consiliul local al comunei Petrești, rog respectuos să vă autoizolați, sa respectați acele recomandări date de către medici și sa va conformați cerințelor impuse de către Comisia Sitauțiile Excepționale. Să fim cât mai uniți, cât mai solidari pentru a învinge acest virus. Viața și sănătatea noastră este în mâinele fiecăruia dintre noi și de fiecare în parte depinde cât de curând vom scapă de acest Virus”, a făcut un apel către localnici, primarul de Petrești, Serghei Gorea.
De subliniat că, în total, în raionul Ungheni sunt înregistrate, în total  18 persoane inmfectate cu COVID – 19. Este vorba de lcalitățile:  satul Cornești – 7 persoane; Buciumeni – 2 persoane; mun. Ungheni – 2 persoane; Măcărești – 1 persoană; Cetireni – 1 persoană; Bumbăta – 1 persoană; Pîrlița – 1 persoană; Costuleni – 1 persoană; Chirileni – 1 persoană.
Dintre acestea, șapte au fost tratate.
421 de persoane sunt în regim de autoizolare, un suspect și 56 cu statut de persoane contactate.

Sursa: Consiliul raional Ungheni


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

13 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *