La Călărași, autoritățile nu au autorizat nici un loc de comercializare a produselor agricole

În timp ce la Ungheni Comisia Extraordinară pentru Situații Excepționale din municipiul Ungheni a aprobat decizia de a fi comercializate produsele agricole de origine vegetală a producătorilor locali, iată că autoritățile din Călărași nu a aprobat o astfel de decizie.
În decizia Comisiei Situației Excepționale din orașul Călărași din 10 aprilie se arată că: ”De a nu se autoriza loc de comerț ambulant a produselor agricole vegetale de producție proprie, pe motivul că producătorii autohtoni de produse agricole vegetale pe teritoriul orașului Călărași nu avem înregistrați, solocități nu sunt și având în vedere starea epidemiologică și numărul de cazuri depistate la nivelul raionului Călărași cu COVID – 19”.
Totodată, în decizie se arată că pe toată perioada carantinei, adică până pe 15 mai, în orașul Călărași este sistat transportul pe strada Mihai Eminescu în perimetrul străzilor Biruința și Ștefan cel Mare și Sfânt, în zilele de sărbătoare și zilele de odihnă (sâmbăta și duminica).
De subliniat că la Ungheni, începând cu ziua de 15 aprilie, va fi deschis teritoriul adiacent Pieței Centrale din Ungheni (sectorul amplasat între Piața Centrală și magazinul ”Slavena”), pentru vânzarea produselor agricole de origine vegetală. Iar comercianții vor trebui să se conformeze tuturor normelor de reducere a răspândirii infecției COVID-19.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

3 Comments

  • Buna ziua dar de ce scriti ca producatorii locali adica din r. Ungheni din cite vedem la Balti la Chisinau se permite din toata tara oare aceasta nui discriminare am vazut decizia nr.9 din 14.04.20 si nu este indicat acest lucru si mai spuneti de terenul adiacent se are in vedere sectorul legume a pietii Coop unde achita locurile de comert oare e normal asa ceva as vrea sa scriti si despre aceasta daca sinteti presa libera si independenta

    Reply
    • Vă rugăm să fiți mai explicit sau să ne trimiteți în privat un număr de contact de-al dv pentru a vă contacta să ne spuneți care e problema.

      Reply
    • vam explicat ca se permite comertul numai producatorilor din r Ungheni dar la Balti si Chisinau dupa cite vedem la cei din tara cum sa intelegem decizia celulei de criza nr.9 din 14.04.20

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *