VIDEO / FOTO / Măști cusute și donate gratis comunității, de către o întrepridere de textile din Măcărești

Pe 19 martie, cu o inițiativă foarte frumoasă, a venit Întreprinderea de textile „MAGVI” din Măcărești, pentru populație. Aceasta va produce măști, în scopul protejării și susținerii populației, dar și pentru a împiedica starea epidemiologică creată.
Astfel, 80 de măști cu reutilizare deja  au fost oferite ca ajutor primăriei Măcărești pentru a repartiza tuturor instituțiilor ce activează în teritoriu. Bunăoară au fost distribuite celor două oficii poștale din teritoriile satelor Frăsinești și Măcărești, precum și Centrului de Sănătate.
„Știm cu toții că este foarte costisitor a procura aceste măști de unică folosință regulat, deaceea consider că este foarte binevenit și necesară această intenție. Locuitorii vor putea să le dezinfecteze și repetat să le utilizeze. Trebuie să conștientizăm că panica nu ne poate ajuta la nimic, ba din contra, să ne dezechilibreze. Dar măsurile trebuie luate la timp și cu strictețe”, ne-a spus Sergiu Manciu, primar de Măcărești.
În conformitate cu ordinul intern al întreprinderii, aceasta este o binefacere atât pentru locuitorii comunei Măcărești, cât și pentru întreaga țară. Prima comandă urmează a fi realizată în decursul a celor 24 de ore și include o mie de măști. În decursul acestei perioade de criză, această inițiativă va lua amploare pe întreg teritoriu țării.
”Procedura de coasere a unei măști este destul de anevoioasă. Manopera în sine este costisitoare. De aceea se vor produce și contra cost pentru cetățeni în scopuri casnice. O mască este la preț de 5 lei”, a declarat pentru Expresul, Maria Angheluș, directorea întreprinderii.
Potrivit dânsei, masca este cusută din bumbac, din două straturi, ea, ulterior, poate  spălată și călcată.
”Per republică este o necesitate de 250 mii de măști de protecție. În momentul actual sunt croite 2 mii de măști de protecție. În următoarele zile, vor fi repartizate pe etape după necesitate și cerințele solicitate”, a conchis Maria Angheluș.






 
 
 
 
 
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *