Primul caz de COVID – 19 la Călărași. Satul Păulești a intrat în carantină

Satul Păulești din raionul Călărași a intrat de astă noapte în carantină. Decizia a fost luată la ședința Comisiei Raionale pentru Situații Excepționale din 21 martie, în contextul în care, ieri medicii au confirmat existența unui caz de infectare cu COVID-19 la un cetățean al satului Păulești, care este momentan internat la Chișinău.
Autoritățile au instituit starea de carantină până la data de 5 aprilie, iar printre măsurile ce urmează a fi întreprinse se înclud: determinarea cercului de persoane care au fost în contact cu cetățeanul infectat, izolarea acestora la domiciliu și asigurarea lor cu alimente.
Surse demne de încredere din Păulești ne-au declarat că de astăzi dimineață la intrarea în sat, dar și în imediata apropiere a locuinței bărbatului infectat, sunt echipaje de poliție care filtrează accesul cetățenilor. Aceștia sunt întrebați unde merg, li se cer acte de identitate, iar cei care nu au un motiv temeinic de a intra sau ieși din sat, nu sunt lăsați să treacă.
”Oamenii sunt speriați cu adevărat. Și asta mai ales pentru că nu au nicio informație de nicăieri. Se cunoaște că bărbatul s-a întors din tură pe data de 17 martie, iar între timp a fost în contact cu familia sa, inclusiv cu soția și  copiii aflați acasă, dar și cu vecini, rude, care, la rândul lor au interacționat cu mulți dintre săteni. Ne temem pentru siguranța noastră. Acum ar trebui ca toată lumea să stea acasă, să conștientizeze pericolul la care se expun. Se spune că păuleșteanul bolnav a fost în aceeași tură cu un coleg din satul Sipoteni, așa că riscurile cresc și mai mult”, ne-a declarat sursa care a dorit să-și păstreze anonimatul.
Potrivit unui comunicat emis astăzi de Celula Teritorială Călărași de monitorizare a COVID-19, la moment în raion se află sub supraveghere medicală 75 de persoane, iar în regim de auto-izolare la domiciliu se găsesc 248 de persoane.
Reamintim că a fost creată și o hartă COVID – 19 în Republica Moldova: situația la zi. 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *