Donează o carte pentru Biblioteca Publică Raională ”Dimitrie Cantemir” din Ungheni

Imagine simbol. Fotografie: ciao.ro
Imagine simbol. Fotografie: ciao.ro

Pe 14 februarie, la Biblioteca Publică Raională „Dimitrie Cantemir” din Ungheni, s-a dat startul campaniei de colectare și donare de cărți atât pentru biblioteca copii „Donând o carte, donezi bucuria lecturei”, cât și pentru biblioteca maturi „Schimbă lumea prin lectură”.
Potrivit Svetlanei Potlog, șef de secție la biblioteca pentru copii, scopul campaniei este de a sensibiliza opinia publică privind necesitățile de reabilitare, integrare, socializare și dezvoltare prin lectură a tuturor copiilor, cu implicarea tuturor instituțiilor de învățământ din municipiul Ungheni.
”Ideea de colectare a cărților a pornit de la intersul tinerilor care, în principiu, sunt curioși și dornici de a afla lucruri noi, întrucât adesea aceștia își doresc să-și petreacă timpul în bibliotecă și să-și împărtășească impresiile lor de lectură”, subliniat Svetlana Potlog.
Totodată, la bibliotecă există și o carte a cărților donate, numită „Dăruiește bucuria lecturii”. Astfel, am aflat că, pe parcursul anului 2019, mai multe grupuri de elevi din diferite instituții de învățământ au venit cu donații de carte.
„La biblioteca pentru maturi, comparativ cu anul precedent, până la moment s-au acumulat din donații un număr mai redus de cărți. Donatorii pot fi oricine vrea să facă un bine, de cele mai multe ori ei aleg să-și păstreze anonimatul. Se acceptă cărți mai noi, mai puțin din cele vechi”, a afirmat Tatiana Naziru, șef secția pentru maturi.
Astfel, reprezentații bibliotecii îndeamnă oamenii să contribuie la îmbogățirea bibliotecii cu diverse lucrări, opere poetice, enciclopedii, romane, cărți de specialitate, care ar fi interesante pentru tinerii iubitori de lectură. „Fiecare carte este un diamant al bibliotecii noastre. Fie că este o carte pe care deja ați citit-o, fie că este o carte nouă, vom fi foarte recunoscători pentru aceste donații. Cei care doresc să se alăture acestei inițiative, pot să aducă cărțile în incinta bibliotecii raionale. Participând la campanie, prin cărțile donate se oferă șanse la o nouă și mai bună viață a tuturor celor care trec pragul Bibliotecii Publică Raională „Dimitrie Cantemir”, a conchis Svetlana Potlog.
Ziua Internațională a Donației de Carte a fost inițiată în anul 2012 și se practică pe întreg teritoriul țării. Campania se va încheia pe 19 aprilie.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *