Vedeți care sunt cele mai bune practici implementate de autoritățile publice locale din Ungheni și Călărași. Acestea au fost premiate

Foto: din Arhivă

Foto din arhiva redacției

Recent, IDIS „Viitorul” a premiat cele mai bune practici implimentate de autoritățile publice locale în anii 2017 și 2018, în cadrul Programului Bunelor Practici ale Autorităților Publice locale, care este implementat cu suportul financiar al Consiliului Europei.
„Cele mai bune practici au un scop foarte clar: de a motiva și a inspira comunitățile să-și mobilizeze propriile eforturi pentru a găsi soluții”, a menționat directorul executiv al IDIS „Viitorul”, Liubomir Chiriac, la deschiderea Ceremoniei Naționale de Premiere a celor mai bune practici.
Astfel, Consiliul Raional Călărași s-a ales cu un premiu special la secțiunea ”Patrimoniul cultural și tradiții autentice acasă”, pentrufilmul etnografic „Călărași – un ținut la Poarta Raiului”. Tot la această categorie, primăria satului Bravicea (Călărași) s-a ales cu premiul III  pentru festivalul „La Hramul căruțașilor”.
Și primăria municipiului Ungheni s-a ales cu premiul mare pentru proiectul „Mod sănătos de viață asigurat de o infrastructură sportivă transfrontalieră modernă”, la secțiunea ”Comunități inteligente prin servicii publice eficiente”. Tot la această secțiune, primăria comunei Mănoilești (Ungheni) a obținut premiul III pentru integrarea copiilor cu dizabilități în gimnaziu.
Autoritățile câștigătoare s-au ales cu trofee, diplome și suprize din partea partenerilor Programului Bunelor Practici.
Potrivit lui Liubomir Chiriac, începând cu anul 2005, IDIS ”Viitorul” reușește să identifice cele mai bune practici prin intermediul cărora sunt rezolvate probleme importante la nivel local. ”Suntem siguri că bunele practici identificate pot fi preluate, ajustate și implementate de alte comunități, contribuind astfel la modernizarea și dezvoltarea socio-economică a localităților”, a mai adăugat dânsul.
Potrivit Anei – Maria Veverița, coordonatoare program, pentru ediția din acest an a Programului Bunelor Practici au fost depuse 64 dintre cele mai inovative bune practici, implementate de 41 de autorități publice locale din Moldova.
Secțiunile la care au aplicat administrațiile publice locale sunt: Transparența face diferența!; Implicare locală pentru revitalizare urbană; Patrimoniu cultural și tradiții autentice acasă; Comunități inteligente prin servicii publice eficiente.  ”În ce priveşte repartizarea practicilor pe regiuni, zona de Centru rămâne a fi cea mai activă. Prin urmare, din Centru au fost depuse 37 de bune practici din 23 comunități, din regiunea de Sud – 17  bune practici din 8 comunități, iar 10 bune practici din 10 comunități au fost depuse din regiunea de Nord a republicii”, a subliniat Ana – Maria Veverița.
Programul Bunelor Practici ale Autorităţilor Publice Locale din Moldova este implementat de către IDIS „Viitorul”, cu suportul financiar al Consiliul Europei. Programul are scopul de a identifica, valorifica și disemina bunele practici printre autorităţile publice locale din Republica Moldova, contribuind astfel la eficientizarea guvernării locale.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *