Spitalul din Călărași – codaș la capitolul performanță în activitate

Spitalul raional Călărași se află la coada clasamentului privind performanța în activitate pentru anul 2018, se arată într-un clasament publicat recent pe platforma spitale.md.
Cu un scor de 1436 de puncte, instituția călărășeană s-a situat pe penultimul loc, o performanță mai slabă având doar spitalul din Taraclia. Alături de cele 2 spitale, la coada clasamentului se află și spitalele rationale din Anenii Noi (1489 de puncte), Leova (1441 de puncte) și Ialoveni (1400 puncte).
Nici în anii precedenți Spitalul din Călărași nu a strălucit la capitolul performanță în ativitate. Dimpotrivă, din an în an, a tot scăzut în clasament.
Astfel, în anul 2015 s-a clasat pe locul 18;  în 2016 – pe locul 22; în 2017 – pe locul 27, iar în 2018 – pe locul 33. 
Dacă spitalul din Călărași e al doilea de la coadă, cel din Ungheni e al doilea din frunte, cu un scor de 1956 de puncte.
Scorul spitalelor este calculat anual, fiind publicat pe platforma spitale.md.
Acesta este calculat conform unei metodologii complexe, iar în calcul se iau 22 de indicatori. Pentru calcularea Scorului spitalelor se utilizează informațiile și datele, oferite de Compania Națională de Asigurări în Medicină, Agenția Națională pentru Sănătate Publică și Biroul Național de Statistică.
Datele sunt oferite peste un an de activitate a instituțiilor medicale. La stabilirea scorului nu s-au luat în calcul: satisfacția pacientului, condițiile sanitaro-igienice și tehnice, din cauza lipsei datelor.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *