FOTO://Bunicii tutori împreună cu nepoții au venit la șezătoare
Recent, la biblioteca publică raională ”Dimitrie Cantemir” din Ungheni s-a desfăşurat un atelier creativ sub formă de şezătoare cu genericul „Comunicarea intergenerațională prin activități creative de croșetare, împletite în hârtie și broderie”.
Evenimentul, organizat de către Asociația Obștească „Adăpost şi Alinare” a fost parte a proiectului „Alături şi acţiune cu bunicii tutori”. Acesta, potrivit Rodicăi Guțu, coordonatoarea proiectului, a venit ca o necesitate pentru bunicii ce au nepoţi în plasament, de a petrece timp de calitate împreună, de a-și dezvolta și exprima creativitatea.
Grupul ţintă a fost constituit din 12 bunici – tutori și 30 copii aflați în tutelă, cu vârsta cuprinsă între 5 și 14 ani.
Pe lângă toate, un accent aparte a fost pus pe comunicarea intergenerațională și activități creative, încercând să aducă aproape copiii și vârstnicii tutori din raionul Ungheni într-o interacțiune benefică pentru ambele categorii de vârstă.
Pe parcursul a două luni (decembrie și ianuarie) au fost organizate diverse activități menite să consolideze o comunicare eficientă între generații prin organizare de master-class-uri de confecționare a diverselor obiecte prin croșetat, împletit, brodat sau de cunoaștere a obiceiurilor de iarnă. Iar aceste lucrări confecționate de copii împreună cu bunicii, au fost expuse în holul Consiliului Raional Ungheni. „Transmiterea meșteșugurilor generației tinere, prezintă și o imagine frumoasă pentru raionul Ungheni”, a subliniat Rodica Guțu.
Proiectul „Alături şi acţiune cu bunicii tutori” este finanțat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova în parteneriat cu A.O. Gender-Centru. ”Este important faptul că proiectul a consolidat o echipă de copii cu bunici. Acum ei sunt mai curioși, dornici să se mai întîlnească dorind să schimbe ceva și să organizeze activități între bunici și nepoți”, a conchis coordonatoarea de proiect.
UNGHENI | Irina Ostaci
One Comment
Frumos. Bravo!