De la ”Curcubeul fermecat” și ”Poienița veselă”, la ”Pitter Pan” și ”Dodonel”

Fostul local al Centrului Regional de Resurse pentru Tineret din Ungheni
Fostul local al Centrului Regional de Resurse pentru Tineret din Ungheni

Scriam recent că primăria municipiului Ungheni caută un nume pentru grădinița care urmează să se deschidă în Cartierul Ungheni Vale, anunțând astfel o consultare publică online cu tema „Căutăm un nume pentru grădinița din Cartierul Ungheni Vale”.
Internauții nu au ezitat să se dea cu părerea și, totodată, să vină în ajutor autorităților publice locale.
În doar câteva zile, postarea a dunat peste 30 de comentarii cu 56 de nume, de la cele mai haioase până la cele mai originale.
Cel mai haios nume, din punctul nostru de vedere este ”Dodonel”, după care urmează ”Pitter Pan”, ”Little ducklings”, ”Royal garden” sau ”Happy kids”.
Dacă e să vorbim de numele obișnuite atribuite unei grădinițe, aici putem menționa mult mai multe: Urmașii lui Ștefan, Albinuța, Decelușii, Curcubeul, Curcubeul fermecat, Poienița veselă, Casa cu pitici, Făt Frumos, Ileana Cosânzeana, Peștișor, Trofimaș, Romanița, Plus Armonie, Buburuza, etc.
Și pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Ungheni au comentat zeci de internauți. Aici putem citi alte nume, la fel de originale: Grădinița de lângă Prut, Valea Prutului, Prutișorii, Valea Ungheniului, etc.
Reamintim că noua grădiniță se va deschide în incinta clădirii în care activează, la momentul de față, Centrul de Tineret Ungheni. Cândva, aici funcționa Grădinița nr. 12. Dar din lipsa copiilor, instituția a fost închisă la începtul anilor 2000 și până în 2018 inclusiv, a activat o tabără de vară pentru copii.
În municipiul Ungheni activează la moment șase grădinițe: „Andrieș”, „Guguță”, „Licurici”, „Solnîșco”, „Steluța” și „Tereza Sobolevschi”.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *