160 de cărți românești au ajuns la Semeni

Un lot de carte românească a ajuns recent la gimnaziul din Semeni. Cărțile, 160 la număr, au fost donate de Constantin Codreanu, deputat în Parlamentul României. Acțiunea face parte din Campania ”100.000 de cărți pentru Basarabia”.
”Promisiune făcută, promisiune respectată. Am revenit la Ungheni pentru o nouă donație de carte românească”, a scris dânsul pe pagina sa de Facebook.
Vasile Gaviuc, primarul comunei Zagarancea, parte componentă a căreia este satul Semeni, i-a mulțumit deputatului pentru vizita sa, dar și pentru cadoul prețios. ”Este un prim pas pentru a stabili niște relații cu partea română. Iar cărțile pe care le-a adus domnul deputat, sunt foarte importante pentru biblioteca sătească, dar și cea a școlii”, a subliniat dânsul.
Și copiii din gimnaziu i-au mulțumit pentru generozitatea lui, oferindu-i în schimb un frumos spectacol. Aceștia au fost invitați la primăvară la București.
Constantin Codreanu, l-a invitat pe primarul de Zagarancea, Vasile Gaviuc, dar și pe primarul de Măcărești, Sergiu Manciu, prezent și dânsul la acest eveniment, pe 24 ianuarie, la un eveniment organizat în Parlamentul României – Convenția Românilor de Pretutindeni.
Reamintim că în luna mai, deputatul Constantin Codreanu a mers cu un lot de carte, 300 la număr, și la Liceul din Sculeni.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *