Tinerii de la ”Dorința” vă îndeamnă să cumpărați de sărbători o parte din inima lor

Cu acest mesaj, tinerii cu dizabilități de la Centrul ”Dorința” din orașul Călărași, au lansat o expoziție de lucrări lucrate manual chiar de ei. ”Atunci când cumperi ceva creat manual, cumperi mai mult decât un obiect. Cumperi ore întregi de încercări și eșecuri; cumperi zile, săptămâni și luni de muncă”, au mai scris ei pe pagina web a instituției.
Ghidați de Liliana Leahu, specialist în croitorie în cadrul instituției, tinerii s-au pregătit de sărbătorile iernii cu o bogată colecție de brăduți, oameni de zăpadă, spiriduși, botoșei, ciorapi, coronițe și felicitări colorate, dar și cu deja celebrele lor torbe ecologice și fețe de masă. Toate lucrările sunt lucrate atent, cu mult bun gust și cu multă dragoste.
Primii care au avut ocazia să le admire deja au fost vizitatorii Expoziției de la Centrul republican pentru Copii și Tineret ”Artico”, organizată cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități. Aici tinerii au fost bucuroși de faptul că lucrările lor s-au bucurat de succes, iar unii vizitatori chiar au ales să-și achiziționeze câteva.
La moment lucrările sunt expuse în  cadrul centrului, iar toți cei interesați pot trece pragul instituției pentru a face o bucurie beneficiarilor care au trudit la ele. Săptămâna viitoare, expoziția de lucrări va fi mutată la Muzeul de Istorie și Etnografie din oraș, unde orice doritor va putea merge să le admire.
Potrivit Rodicăi Stratan, directorul executiv al centrului, bănuții adunați vor fi direcționați pentru procurarea de noi materiale cu care tinerii vor lucra pentru a realiza noi lucrări. ”Cea mai mare satisfacție a tinerilor noștri este atunci când își văd lucrările gata, după ore sau chiar zile de efort. Sigur că dacă mai apar și cumpărători, bucuria se amplifică”, ne-a declarat Rodica Stratan.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *