Încălcarea drepturilor omului în țara democratică Coreea de Sud. Organizațiile internaționale pentru drepturile omului acuză bisericile coreene de corupție

În octombrie 2018, Intergrupurile Parlamentului European, Freedom of Religion or Belief and Religious Tolerance (FoRB&RT), a indentificat Coreea de Nord ca fiind țara care încalcă cel mai mult libertatea religioasă și au acuzat țara de distrugere a drepturilor religioase ale omului, cerând cooperare internaționala și atenție, realatează HWPL.

Situația este asemănătoare în Coreea de Sud care este recunoscută ca  fiind o țară unde se respectă garantarea libertății religioase. “Programul de convertire coercetivă” este un program prin care o persoană este convertită forțat la o altă religie și, de asemenea, au avut foarte multe suprimări de către religiile majoritare asupra celor minoritare. Anul trecut, în ianurie, o tînăra de douazeci de ani a fost omorâtă din cauza convertirii coercetive ale CCK, organizația principală reprezentativă pentru Biserica Prezbiteraniană care este cultul major în Coreea de Sud. Acest caz a fost cu adevărat un semnal de alarmă pentru oamenii din America și Europa asupra problemelor drepturilor religioase ale omului.
Human Rights Without Frontiers (HRWF) din Belgia și Center for Studies on New Religions (CESNUR) din Italia au organizat un seminar în Seul, Coreea de Sud pe data de 29 noiembrie pentru a discuta despre cazurile de abuz asupra drepturilor omului la nivel mondial împreună cu 40 de experti legali, jurnaliști și reprezentani ai organizatiilor societăților civile.
Pe data de 3 iulie, Coordonarea Asociațiilor și a Persoanelor pentru Libertatea de Conștiință (CAP-LC), având un statut consultativ la Consiliul Economic și Social ONU, a prezentat și trimis o declarație despre “Convertirea Forțată în Coreea de Sud” la Comisia Drepturilor Omului, cu scopul de a informa despre actul de convertire coercetivă facilitat de CCK care a provocat decese, destrămări ale familiilor și traume psihologice pentru mai mult de 1.200 de cetățeni coreeni.
Într-o scrisoare oficială, semnata de catre 15 ONG-uri internaționale, incluzand HRWF, catre presedintele sud-coreean Moon Jae-In se afirmă: “Coreea de Sud ar putea fi ultima țară democratică din lume, unde programul de convertire forțata este încă tolerat” și au raportat realitatea convertirii coercetive.
Pentru a elimina încălcarea drepturilor omului cauzate de programele de convertire coercetivă unde au loc încălcarea drepturilor omului împotriva evoluției globale și pentru a oferi protecție legală eficientă pentru cei afectați, atenția și apelul la nivel internațional sunt necesare.
Între timp, unul dintre cultele care a suferit din cauza convertirii coercetive este Shincheonji Biserica lui Isus, un nou cult în dezvoltare și acesta este cazul reprezentativ,prin care este de demonstrat cum noile culte sunt suprimate de către religiile tradiționale. Cu toate acestea, Shincheonji Biserica lui Isus a avut o ceremonie de absolvire pe data de  10 noiembrie, pentru a sarbatori 103.764 de absolvenți din acest an.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *