ZIARUL NAȚIONAL: România va asigura cu APĂ POTABILĂ locuitorii din raioanele Ungheni, Nisporeni și Fălești

Captură: Canal Regional

România va asigura cu apă potabilă locuitorii din raioanele Ungheni, Nisporeni și Fălești de pe malul stâng al Prutului, informează ziarulnational.md.

Captură: Canal Regional

Cabinetul de miniștri de la Chișinău a aprobat astăzi Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României privind reglementarea construirii unor apeducte.
Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Georgeta Mincu, a declarat în ședința de Guvern că locuitorii din aceste raioane se confruntă cu problema lipsei apei potabile, nefiind asigurați cu rețelele corespunzătoare.
Partea română a construit deja conducta Iași-Prisăcani-Măcărești, iar acest acord prevede subtraversarea acesteia a râului Prut, pentru ca apa să ajungă în R. Moldova.
Astfel, rețelele de apă potabilă vor ajunge în R. Moldova prin preajma localităților Măcărești din România și Măcărești din R. Moldova, Ungheni-Ungheni, Sculeni-Sculeni și în zona sectorului Tabăra din România.
Proiectul a demarat încă în anul 2014.
Premierul Maia Sandu a oferit exemplul raionului Fălești unde au fost instalate țevile acum câțiva ani, dar prin ele nu a curs niciun strop de apă și acestea s-au deteriorat. Acum au fost instalate țevi noi și premierul a solicitat organelor de anchetă să cerceteze cine se face vinovat de aceste prejudicii.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *