Sipoteni – Capitala Tineretului 2020

Satul Sipoteni din Călărași a fost desemnat Capitala Tineretului 2020.

Anunțul a fost făcut de reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării în cadrul Galei Premiilor Naționale pentru Dezvoltarea Sectorului de Tineret, care s-a desfășurat pe 22 noiembrie.
Sipoteniul a câștigat acest titlu pentru că are o vastă experiență în implementarea proiectelor la nivel local, inclusiv în parteneriat cu organizațiile de tineret. ”Sunt plăcut surprins de această distincție”, a declarat la ceremonia de premiere, Vasile Rață, primarul de Sipoteni. Dânsul a mulțumit în special, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării pentru că că investește în tineret. ”Or, se știe că dacă nu se investește în tineret, o țară nu poate exista”, a concluzionat primarul, mulțimind în final tuturor celor implicați în realizarea acestui proiect.
Astfel, pe parcursul anului 2020 vor fi desfășurate mai multe activități de tineret pentru care vor fi investiți aproape un milion lei, în funcție de calitatea și relevanța activităților de tineret preconizate.
”Este un îndemn și oportunitate pentru tânăra generație de a lăsa o amprentă frumoasă, aici, acasă”, a scris pe pagina sa de Facebook, Viorica Sturza, profesoară la Liceul ”Mihai Eminescu” din Sipoteni, după care a mai adăugat: ”Agenda activă de lucru, care este stabilită, va iniția tinerii noștri să fie mai vizibili, mai pragmatici, mai influenți la nivel de comunitate, iar administrația locală să profite de acest elan și energie pentru a o dezvolta și crește în continuare”.
De altfel, dânsa totodată speră că succesele tinererilor și bunele practici de care dau dovadă se vor evidenția și în cadrul proiectului nominalizat, valorificând pe deplin potențialul cultural, artistic și antreprenorial, concomitent fiind și înaripare pentru tinerii din întreaga țară.
De menționat că și orașul Ungheni a obținut titlul de Capitala Tineretului în 2011. În 2019, Capitala Tineretului este satul Costești din raionul Ialoveni.
NOTĂ: Capitala Tineretului e o inițiativă ce presupune alegerea unei localități unde pe parcursul unui an sunt concentrate activitățile de tineret. Programul are la bază următoarele direcţii prioritare de intervenţie: implementarea politicii de tineret la nivel local, încurajarea autorităţilor administraţiei publice locale şi consolidarea capacităţilor acestora în procesul de dezvoltare a unui model eficient de implementare a politicii de tineret la nivel local, apropierea administraţiei publice locale faţă de tineri, susţinerea autorităţilor administraţiei publice locale în dezvoltarea parteneriatelor, consolidarea sectorului de tineret la nivel local.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *