”Recviem pentru Raisa”. O expoziție de pictură în memoria Raisei Cojocaru, fosta directoare a Școlii de Arte Plastice din Ungheni

Artistul plastic Ilie Cojocaru a vernisat o expoziție persoanlă de pictură ”Recviem pentru Raisa”.  Aceasta s-a lansat pe 7 noiembrie și poate fi văzută la Centrul Expozițional ”Constantin Brâncuși” din Chișinău până pe data de 24 noiembrie.
Aceasta este o expoziție vernisată în memoria soției artistului, Raisa Cojocaru, fostă directoare a Școlii de arte plastice pentru copii din Ungheni.
Expoziția cuprinde 78 de lucrări realizate de autor în anii 1980 – 1990.
”Expoziția ne-a surprins, pentru că în ultimii ani, Ilie Cojocaru expunea lucrări abstracte și foarte rafinate  cromatic. Or, de astă dată, artistul a prezentat lucrări mai vechi, o perioadă bună pentru el, când era cu compoziții figurative, peisaje, portrete etc. Sunt expuse multe portrete de-ale soției sale. Pentru el a început o nouă etapă – s-a întors de la pictura abstractă la cea figurativă”, a explicat președintele Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, Dumitru Bolboceanu.
În acea zi, Dumitru Bolboceanu i-a înmânat lui Ilie Cojocaru medalia ”Mihai Grecu” a Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, pentru merite deosebite în artă și promovarea culturii naționale.
De subliniat că Raisa Cojocaru a decedat la 22 august 2019, în urma unei boli nemiloase, lăsând în urmă proiecte încă nerealizate.
Iar în sepătembrie, un grup de cetățeni ai muncipiului Ungehni au venit cu un demers către Primăria Ungheni de a numi Școala de Arte Plastice pentru copii din Ungheni în cinstea Raisei Cojocaru. 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *