FOTO. Note muzicale în cer și pe pământ. Au cântat în memoria profesorului Vitalie Cojocaru

Pe 8 noiembrie avea să împlinească 71 de ani. Aniversarea i-a fost marcată de prieteni, de iubitorii de muzică, de colegi și rude.
El, Vitalie Cojocaru, profesor de muzică în orașul Cornești, dirijorul orchestrei populare ”Drăgaica” de la Casa de cultură din Pîrlița, a plecat în lumea celor drepți cu trei ani și jumătate în urmă. A lăsat, însă, în urmă, numeroși discipoli și o amintire luminoasă.
În ziua sa aniversară, la Școala de Arte ”Doina și Ion Aldea-Teodorovici” din orașul Cornești s-a desfășurat cea de-a doua ediție a Festivalului tinerilor acordeoniști ”Viața lui a fost un cântec”, dedicat memoriei celui care a fost Vitalie Cojocaru.

”Când mă gândesc la fratele meu mai mare, Vitalie, îmi apare în față chipul lui cu acordeonul în brațe. Toată viața așa l-am știut. Nu întâmplător și festivalul în memoria lui se numește ”Viața lui a fost un cântec”, avea să remarce Dionis Cojocaru, om de afaceri din Ungheni.

”În fiecare dimineață, privesc la geamul locuinței sale  și-mi amintesc cum, deseori, când ne întâlneam, îmi spunea vreun banc sau mă lua la serviciu. Acum geamul este pustiu… E caldă și plină de lumină însă amintirea despre el”, a menționat gazda evenimentului, Ina Bilețchi, directoarea Școlii de Arte din Cornești.

”În memoria lui Vitalie Cojocaru să ne străduim să fim mai buni, mai calzi, să iubim arta muzicală”, a făcut un apel către cei prezenți șefa Direcției Cultură și Turism Ungheni, Maria Bolotovici, subliniind, totodată: ”Misiunea noastră e să nu-l uităm pe Vitalie Cojocaru, omul, cetățeanul, dirijorul, profesorul”.
Potrivit dânsei, la anul viitor, și ansamblul de muzică populară ”Drăgaica” va organiza un spectacol în memoria celui care i-a fost dirijor – Vitalie Cojocaru.




La festivalul organizat la Cornești au participat 19 tineri acordeoniști din toate școlile de muzică din raionul Ungheni. Acordeonul, instrumentul care l-a consacrat pe Vitalie Cojocaru, a fost vedeta zilei. S-a cântat mult și frumos. A fost un adevărat regal al muzicii bune.
”Astăzi am simțit numai bucurie, mândrie și emoții pozitive. Prin acești copilași l-am văzut pe tatăl meu. Mulțumesc profesorilor pentru străduința și profesionalismul lor desăvârșit, care, împreună cu discipolii lor, au cizelat fiecare notă. Am admirat cum se mișcau degețelele acestor copii talentați, cât de bine au interpretat lucrările ce și le-au ales”, a menționat, la final, fiica lui Vitalie Cojocaru, Angela.
Premianții Festivalului tinerilor acordeoniști ”Viața lui a fost un cântec”,
organizat în memoria profesorului Vitalie Cojocaru:
Categoria cl. IV-VI
Premiul mare: Vlad Butnaru, Ungheni
Locul I – Iulian Vîhodțev, Cornești
Locul II –  Maurițio Baciu, Cornești
Locul III – Dragoș Diaconu, Cornești
Mențiune:
Alexandru Purice, Ungheni
Dan Cerevatii, Pîrlița
Diplomă de participare:
Ion Mardari, Ungheni
Laurențiu Rusu, Pîrlița
Categoria cl. I-III
Locul I – Vladislav Rizov, Ungheni
Locul II – Adrian Vdovicenco, Ungheni
Locul III – Pavel Diaconu, Ungheni
Mențiune:
Marian Bodrug, Sculeni
Iulian Ciobanu, Sculeni
Nicolae Stratan, Cornești
Denis Lupan, Ungheni
Diplomă de participare:
Vladimir Spălatu, Sculeni
Valeria Baraniuc, Ungheni
Nichita Movileanu, Ungheni
Olesea Darii, Ungheni.


















 
 
 
 
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *