FOTO / Au dat un măr în schimbul unei țigare

Săptămâna trecută,voluntarii ProUngheni au spus: stop fumatului. Pe 20 noiembrie, când s-a marcat Ziua internațională fără fumat, ei au ieșit în stradă și au dat câte un măr trecătorilor, cerând în schimb o țigără.

”Noi schimbăm un măr, care este simbolul sănătății și al stării de bine, pe o țigară, informând totodată oamenii și îndemnându-i să renunțe la fumat”, ne povestește voluntara Nicolina Melnic. Astfel, voluntarii și-au propus să promoveze un mod sănătos de viață și să aducă la cunoștința trecătorilor că fumatul dăunează grav sănătății. Iar o dată cu mărul, cetățenii primeau să câte un mesaj: Nu lăsa tutunul să-ți taie respirația. ”Mulți cetățeni s-au bucurat de inițiativa noastră și au răspuns cu multă receptivitate, dându-ne la schimb o țigară sau chiar pachetul întreg. Alții însă au refuzat să ne dea o țigară în schimbul unui măr, sub pretextul că țigara este mai scumpă decât mărul”, a spus o altă volunatră, Aura Caț.
Pentru a marca Ziua internațională fără Fumat, voluntarii ProUngheni au cumpărat circa 50 de kilograme de mere pe care le-au împărțit în după – amiaza zilei de 20 noiembrie. În schimb au adunat multe țigări, pe care, spun ei, nu le-au numărat. Potrivit Marinei Atamuratov, coordonatoarea voluntarii ProUngheni, aceste țigări, cel mai probabil urmează a fi distruse. ”Faptul că unghenenii au renunțat la o țigară minimizează consumul de tutun. Iar mesajele care erau distribuite împreuna cu mărul ”Nu lăsa tutunul să-ți taie respirația” cred că pe mulți i-a pus pe gânduri încă o dată despre efectele negative pe care le are fumatul asupra sănătații”, a subliniat dânsa.
Voluntarii ProUngheni au organzat Ziua internațională fără fumat pentru a doua oară consecutiv.



 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *